Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » A kérdezőt miért nem lehet...

A kérdezőt miért nem lehet "pontozni"?

Figyelt kérdés

Sokszor van olyan kérdés, hogy a kérdező bosszúból pontozza le a válaszolót, mert nem a neki megfelelő választ kapta.

A válaszolónak igaza van, de mégis lepontozza a kérdező, ezt be is ismeri.

Ez igazságtalan, nem?????

Akkor lehessen pontozni a kérdezőt is.

Mit gondoltok erről?

2012. márc. 14. 09:17
1 2
 1/11 anonim válasza:
96%

szerintem hülyeség ez a pontozósni, felhúzni magad rajta meg méginkább...

Igazam van, pontozz le :)

2012. márc. 14. 09:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Engem dühít. Nem a pontok miatt, hanem, hogyha ő alkothat véleményt a válaszomról, akkor én is szeretnék az ő kérdéséről.
2012. márc. 14. 09:23
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem egyáltalán nincs értelme a pontozásnak.De a kérdezőt pontozni még nagyobb hülyeség lenne.Mégis, minek?Azt még csak értem, hogy a pontozással a helyes válaszokat jutalmaznák, de a kérdésnél ennek sem lenne értelme.
2012. márc. 14. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Eredetileg nem a személyt,hanem a válasz hasznosságát pontozzuk. Amikor valaki föltesz egy kérdéstaz neki fontos, tehát nem haszontalan.Tehát ilyen képpen haszontalan kérdáés nincs. Ez pedig egy ilyen oldal. Az meg, hogy valaki nem úgy használja a pontozást ahogyan kellene benne van a pakliban. Tehát a kérdést hasznosnak vagy haszontalannak ítélni, szerintem nincs értelme. Ha provokatívnak gondolod, akkor jelentheted most is.
2012. márc. 14. 09:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Ha felteszi, hogy a 9 hónapos gyereke kezét elverje el és még kommentálja is, hogy mennyire elviselhetetlen a gyereke, arról nekem van véleményem. És aki azt írta, hogy nemáááá, azt jól lepontozta. Ilyen kérdésekre gondolok.
2012. márc. 14. 09:31
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

Egyszer, még az "ősidőkben" megkérdeztem ezt az oldal készítőitől, valamikor 2007-ben, mert akkor még az volt kiírva az oldalon, hogy a hasznos válaszokért ÉS KÉRDÉSEKÉRT pontokat gyűjthetsz, vagy valami ilyesmi, de hát a kérdéseket akkor se lehetett pontozni. Akkor azt válaszolták, hogy gondolkodnak rajta már egy ideje, hogy lehessen, és valószínűleg be is vezetik. Hát nem tették.

Ha abból indulok ki, hogy a válaszok pontozása egy jó dolog, akkor tényleg lenne értelme a kérdések pontozásának is, hiszen vannak értelmes, hasznos kérdések, és vannak olyan barom kérdések is, hogy az már fáj.

Viszont én úgy alapjában értelmetlennek látom ezt a pontozósdit. Csomószor vannak fent olyan kérdések, ahol véleményt kérnek, tehát nem egy pontos adatot, információt, hanem szubjektív véleményt, ahol nincs és nem is lehet jó és rossz válasz. Mégis ha valaki nem olyan véleményt fogalmaz meg, mint a többség, azt rendszerint lepontozzák, "nem hasznosnak" jelölik a válaszát, pedig az ő válasza ugyanúgy hasznos, mint a többieké. Ha már vette a fáradságot, és válaszolt, akkor épp olyan hasznos a válasza, mint mindenki másé.

Ha már annyira ragaszkodnak az oldal üzemeltetői a pontozáshoz, akkor át lehetne térni arra, ami több hasonló külföldi oldalon is jól bevált (ezt is sokszor javasoltam már nekik, de süket fülekre talált): azaz csak felfelé lehessen pontozni.

Pl. feltesz valaki egy olyan kérdést, hogy "Nektek melyik a kedvenc női nevetek?", és erre jönnek a válaszok, mondjuk az első válaszként az, hogy Luca, másodikként az, hogy Erzsébet, harmadikként az, hogy Borbála. A válaszok alatt ottmarad a már ismert zöld kéz, és akinek tetszik valamelyik válasz, az nyom rá egy zöldet. Akinek nem, az nem nyom semmit. Ebből is lehetne látni, hogy melyik a népszerűbb. Teszem azt, a Luca válasz négy embernek volt szimpi, akkor oda lenne írva alá, hogy "Ezzel a válasszal 4 felhasználó egyetért", vagy "Ez a válasz 4 felhasználó számára hasznos", míg ezzel szemben mondjuk az Erzsébet alatt az lenne, hogy "Ez a választ 5 felhasználó számára hasznos", a Borbála alatt meg az, hogy "Ez a válasz 7 felhasználó számára hasznos", és ebből is világosan kitűnne, hogy a többségnek melyik nyerte el jobban a tetszését, viszont azon már bajosabban lehetne megsértődni, hogy "Hát hé, az én válaszomra miért nem nyomogattatok zöldet??" hiszen a nem értékelt válaszoknál most sem reklamál senki, csak az olyanoknál, amik nagyon durván le vannak pontozva.

Na ilyen formában látnám értelmét a kérdések pontozásának is, így kitűnne, hogy egy kérdés mennyire népszerű, mennyi embert érdekel, még akkor is, ha esetleg nem mindenki válaszol rá, mert nem tudja a választ, de a tetszését, érdeklődését ki tudja fejezni.

2012. márc. 14. 09:33
 7/11 anonim ***** válasza:
31%
hülyeség lenne pontozni a kérdezőt.lehet hogy ami neked idióta kérdés azt ő nagyon komolyan gondolja úgyhogy nem lenne jó..
2012. márc. 14. 09:53
 8/11 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem pontozzuk fel a 9:33-ast!:D

Csak vicceltem!

2012. márc. 14. 11:31
 9/11 anonim ***** válasza:
7%
én lepontoztam mindenkit:)
2012. márc. 14. 11:35
 10/11 Daniel_La_Costa válasza:
100%

Annyiból jó lenne a pontozás, hogy a google 1. találatos kérdések lepontozásával lehetne sugallni a kérdezőnek, hogy az én lelkivilágommal éljek:

"B**ZDMEG OTT AZ A SZÁJBAB*SZOTT GOOGLE!!! HASZNÁLD MÁR"

mert tényleg. csak a kérdését beírja és az 1. ötven találat telljesen egyértelműen leírja a választ. és nem kell visszakérdeznie az illetőnek, hogy ezt most hogyis?

Igen. Hasznos lenne. De csak ilyen esetekben.

de hát innen nézve ez így mégsem működik. (nem azt mondom, hogy én nem tettem fel még hülye kérdést, de akkor sem olyat mint itt néhányan. :(

2012. márc. 14. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!