Az emberi elme. Miért van az, hogy az emberek ahelyett, hogy google-t használnák ahelyett eltöltenek vagy 15-20 percet azzal, hogy ide regisztrálnak és megkérdik?
Gondolok itt az ilyen kérdésekre:
-"Bittorrentet honnét tudom letölteni ingyen?"
-.-""""""" és ne csapjon az ember a homlokára... :
Vagy a számítógépes kérdéseknél... ilyen és ilyen hbakód...
google: beírja az ember a hibakódot és 1. megoldás mindig a hivatalos javítás...
Vagy ezt és ezt mennyiért lehet megvenni? google 1. találat biztosan a válasz...
és ehelyett még a kezdő internetes (akinek esetleg még e-mail címe sincs) feljön ide , regisztrálni kezd, majd rájön, hogy nincs e-mail címe, ígyhát azt is nekiáll csinálni, majd visszajön ide befejezi a regisztrációtm vakarja a fejét, hogy hogy is tudja aktiválni a fiókot, majd megvárja a fél órát mire kérdezhet, aztán újabb fél óra mire kimatekolja hogy hova is tehetné a kérdését és hogyan, majd megkérdi, vár fél órát vagy 1 napot a válaszra...
tehát fél órától 1-2 napig várt egy olyan válaszra amit egy alapvető szolgáltatás mindössze a másodperc tört része alatt megead.
Nos ez az e,beri hülyeség, vagy csak én tekintek rosszul a világra.
(bocsi nem kötekedés, de az olvasottak alapján már kikívánkozott....)
Annak értelmében, hogy itt is kérdezünk és válaszolunk/segítünk egymásnak, ez is egy fórum. Hozzászolsz bizonyos feltevéshez.
De hát ez persze érthető. Feltesz az ember egy kérdést, annak reményében, hogy tanácsokat, tapasztalatokat tudjon meg az adott témában. Ezzel semmi baj nincs.
De az idézett buta kérdések szerintem telljesen kitiltható lenne innen, mert csak spamolják vele az egész oldalt, mert ugyan olyan jellegű kérdést szerintem 5-10 oldalon belül min 2x megtalálsz (gondolok itt a programok kategóriájára....)
És bosszantó. igen az... hogy ahelyett, hogy google használná, vagy csak itt elolvasna 3 oldalt, ahelyett megkérdi még 4x....
Persze ha olyan kérdés van ami még esetleg nem volt, vagy google fél óra böngészése után sincs meg akkor azt kérdezze meg. :( :)
Kérdező, részben igazad van, de nem teljesen.
Én pl. két kérdésemre emlékszem, hogy a google-t kaptam válaszul. Egyiknél sem tudtam megoldásként használni.
Egyik esetben egy betegség tüneteiről kérdeztem, ami különböző erősségben jelentkezhet, és a googleban persze találtam rá választ, de ott csak a "sablon" van leírva. Minden tünet, de nem részletezve persze, hogy milyen "fokozatai" vannak. Tehát itt egyértelműen tapasztalatokra lett volna szükségem.
Másik alkalommal egy településen kérdeztem meg, x milyen távolságra van y-tól. Itt a google térképét ajánlották. Ok, igaza is lenne, hogy nézzem meg ott, csak az a helyzet, hogy igen sz.rul látok, és a képernyőolvasó program nem olvassa a térképet. Jó, ezt nem írtam a kérdésbe bele, de miért kellene nekem mindig nyavajognom, hogy lényegében vak vagyok.
Tehát több oka is lehet annak, hogy kérdez az ember, nem keres.
Persze mielőtt kérdést tennék fel, én is mindig használom vagy a googlet, vagy ennek az oldalnak a keresőjét, és csak akkor kérdezek, ha nem találtam kielégítő választ.
Régi kérdés,de azért leírom,hogy mi erről a véleményem. Az engem is irritál,ha valaki google keresés NÉLKÜl egy átlagos egyszerű dolgot kérdez,például egy tárgyi fogalmat ami gimnáziumban is kötelező. Volt olyan,hogy az első link tökéletes volt egy 13/14 éves fiú kérdésére,de ő állítása szerint ezt nem találta. Viszont olyan is van,hogy a Google találatokkal nem érti meg igazán az ember. Nálam ez két tudományággal a topológiával és a szilárdtestfizikával volt így. Bepötyögtem a gugliba,a találatok által viszont nem teljesen láttam át milyen is lehet egy topológiai/szilárdtestfizika probléma. Ehért megkérdeztem itt. Vagy például ahol nem is volt magyar találat,ez volt az anyagfizika(material physics) kulcsszó. Igaz tudok valamennyire angolul,de sok helyen összemosták a jóval elméletibb fentebb említett szilárdtestfizikával. Én pedig mivel szeretem az aprolékos kategorizációt,feltettem egy kérdést erről: https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Egy ember válaszolt,de vele meg voltam elégedve. Úgyhogy eléggé vegyes helyzet ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!