Csak engem pontoznak le itt állandóan?
ja
amúgy én nem nézegetem, ha lepontoznak ki a f*szt érdekli? attól hogy több pontod van miért jobb neked?
Nem vagy egyedül ezzel!
Sajnos sokan azon élik ki a nemtudásukat, hogy lepontozzák azt aki hasznos, vagy legalábbis a témába vágó választ adott.
Én pl. most azért is nem válaszolok erre a kérdésre, mert a nyakamat rá, hogy a cím elolvasása után megjelenik egy rakás troll és mindenkit lepontoz majd.
Valóban röhej sokszor, hogy szakemberek válaszát pontozzák le, hiszen legtöbbször adott kérdésre laikusok a válaszolók, és ha az aktuális társadalmi beidegződéstől eltér a szakszerű válasz, akkor megy nagyban a lepontozás. De még olyan nyilvánvaló esetekben is , amikor pl. én mint pedagógus a gyermekekkel szembeni erőszakmentességre hívom fel a figyelmet... mert ugye sokan "fülráncigálópártiak", meg "pofont a büdös kölkének" pártiak... :S ...
Elszomorító, hogy nem hajlandóak gondolkodni önállóan a legtöbben, pláne , hogy még le is pontozzák, akik viszont veszik a fáradtságot maguk végiggondolni és értékelni A SOKFÉLESÉGÉT a jószándékú -adott esetben akár egyben kompetens(!)- válaszoknak...
Nyilván a lepontozó illetőknek is meg van a saját szakterülete, de ha valamihez nem értenek kellőképpen, akkor legalább ne ugassák le, hanem gondolják végig az adott kérdés szakembereinek jószándékú ellenvéleményét, és lehet persze vitázni, de azt is korrekt módon teszi egy értelmes ember, és ha nincsbizonyitéka válaszomra, hogy szerinte badarság, akkor vagy "félig"-et logikus nyomnia, vagy "hasznos"- t és ezután hasznosan megejthetné -az amúgy lehet, h szintén hasznos- ellenvéleményét.
ÉN TEHÁT NEM FELTÉTLEN PONTOZOM LE AZ ENYÉMÉTŐL ELTÉRŐ VÉLEMÉNYEKET, ha hasznos megközelitésnek tartom. Egy valamire való értelmes ember pl. a kollégáival való vitáját is hasznosnak tartja, ha minden résztvevő korrekt benne, mivel a sokféle kulonbozo meglátás előreviheti a közös gondolkodást. Jung se értet egyet Freud-dal sok mindenben, mégis elismerte Freud úttörő szerepét a pszichológiában, szóval nem pontozta volna le, ha anno létezett volna internet, fórumokkal...
Tényleg 90%-a fórumozóknak sajnos like-nak hiszik a pontozást... szóval NEM MÉRVADÓ, mit reagál a többség a válaszokra.
SLUSSZPOÉN:
KAPTAM MÁR OLYAN REAKCIÓT IS ,HOGY "Kérdező, nah kábé ennyire vedd csak figyelembe ennek a 66%-osnak a válaszát...kb. annyira megbizható a hozzáértése... :S"
Szóval röhej, hogy ez alapján ítélik meg a válasz helyességét...
Köszönöm a jószándékú figyelmet, aki avval él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!