Milyen válaszokat pontoztok le biztosan?
"mondtam én h folytatódik a mese. tudjátok ha valaki haszontalan választ ír azt általában a nagy többség mindig lepontozza"
Erről jutott eszembe a kérdés.
Mert sok minden miatt lehet SZÁMOMRA egy válasz haszontalan.
1, Például, mert már ismerem.
2, Mert soha a büdös életbe nem fogom elismerni, hogy úgy van.
3, Nem is értettem meg.
4, Megértettem, tudom is, hogy igaz, de mélységesen felháborít.
stb. stb. stb.
Ti mikor pontoztok egy választ negatív irányban? Mi a fő oka?
Én egy esetben pontozok le választ, akkor viszont MINDIG:
ha nem a kérdésre válaszol.
Például:
Kérdés: Melyik a legjobb szőke hajfesték?
Hasznos válasz: A Wella XY árnyalata.
NEM HASZNOS válasz: Ne szőkére fesd fekete sokkal jobb./Ne fesd be a hajad, mert szétroncsolja./Nagyon gáz a szőke haj szerintem :S
stb. Ettől a falra mászom.
ha hlyeséget ír +nem vicces
am mindig belémkötnek. tegnap is vki megkérdezte h kövér-e erre ítam h: bocsi de jah. aztán a sok nőtöl ment a a negatív közben aztkéne észrevenni h ők is azt írták erre a csajra h: tökéletes az alakod csak 10 kilót adj le. 10 kiló nagyon nem kevés szal ha vkin ránézésre ennyi tulsúly van ott már bajok vannak. nah mindegy.
ez a pontozás inkább témafüggő mindig van aki megsérődik és magáraveszi hiába adsz bármennyire hasznos tanácsot. én ha kérdést teszek fel mindig mindenkit felpontozok ezzel megtisztelem a válaszadásért.
ezek saját tapasztalatok. nemérdekel túlzottan az h 58% az átlagom azért nemfogok hazudni h felpontozzanak. attól 58 vagy 68% vagyok nem leszek jobb ember.
Ez is igaz, de oda már nem is éri meg feltenni ezt a kérdést. (Szerintem.)
Eddig az a kép rajzolódik ki, hogy aki pontoz, az nem keresi a válaszban a lehetséges hasznot, hanem ami zavarja, azt lehúzza, mintha a pontozás arról szólna, kinek tetszik egy válasz?
Nekem ebből az jön le, hogy vannak népszerű válaszok, aminek semmi köze azok tartalmához, csak úgy vannak megfogalmazva, ahogyan az többeknek elfogadható. Míg egy provokatív válasz lehet bármilyen jó, előbb-utóbb jön valaki, aki felkapja rajta a vizet és lepontozza. El sem gondolkodva azon, hogy ez lehetne akár hasznos is a számára, Ő maga utasítja ezt el. (Csakhogy ez nem a válasz hibája.)
Akkor ez sima népszerűségi verseny?
Ha kérdést is lehetne lepontozni, akkor lepontoznám, ha rossz kategóriába kerül :))))
Node komolyra fordítva: én az olyan válaszokat pontozom le, amik a kérdés feltevője szempontjából hasznontalanok. Függetlenül attól, hogy az én véleményemmel egyeznek vagy sem. A saját kérdéseimnél is így vagyok.
Példák:
Valaki (nem én) megkérdezi, hogy a dohányos párjának milyen öngyújtót vegyen ajándékba.
(Én spec nagyon utálom a bagót és a bagósokat, de a kérdező szemszögéből ítélek hasznosnak vagy sem egy-egy választ)
Tehát aki azt írja, hogy inkább dohányzásról leszoktató könyvet - az nem hasznos.
Ha valaki azt írja, hogy Zippo-t (pl) az hasznos, mert a kérdésre válaszolt.
Aki azt írja, hogy "szánalmas vagy és büdös, mert cigiztek" az meg megy a modik felé, mint provokáló, veszekedni akaró válasz. Ha nincs kint mellette a kis "behajtani tilos" akkor meg haszontalan.
Ha az én kérdésemre velem nem egyetértő válasz, akkor is felpontozom, ha amúgy a kérdésre válaszolt.
Példa: (én utálom a papucsos férfiakat) megkérdezem, hogy "Miért szeretik ennyire a férfiak a papucsot?"
Ha valaki leírja, hogy jól érzi benne magát, vagy szexisnek látja a fiúját benne, az pozitív, hasznos válasz, mégha nem is értek egyet.
Ha rám, a kérdezőre beírja, hogy "te beteg vagy" az behajtani tilos is és nem is hasznos, mivel nem azt kérdeztem, hogy "épelméjűnek tartasz, ha utálom a papucsot" hanem azt, hogy sokan miért szeretik.
Összegezve: a kérdéshez illő, témába vágó válasz hasznos, az offolás és az oltogatás pedig nem hasznos. Kirívó esetben pedig bejelentős.
hát elég rossz kategóriában van...
amúgy ha bunkó,ócskázik vagy családtagomat ócskázza,csúnya szó van benne persze nem kiírva hanem .-tal vagy ilyesmi(mndjuk ezt inkább jelentem a moderátoroknak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!