Tudom, mindenki lehurrog majd. De borzasztó olvasni a helyesírási hibákat! Mást is ennyire idegesít?
Én nem akarok provokatív lenni, de leírok pár példát: tutok, mingyá, bent van a babakocsiba, lenyukszom, muszály.... ez borzasztó....
Le is pontozhattok, de engem ez nagyon zavar...
Engem zavar - különösen akkor, ha még büszke is rá az illető.
Sajnos ez komolyabb gond, mint ahogy a többség gondolná: most, ahogy végigolvastam, EGYETLEN hibátlan cikk sem volt itt. A kérdezőé sem: a kérdése és a megjegyzései sem hibátlanok.
Mindez azért zavar nagyon, mert aki ide írt, az 90% olyan ember volt, akit zavar a rossz helyesírás - és már ő sem ír teljesen helyesen. Milyen akkor a többi, akit még nem is érdekel ez?
Az, hogy EGYETLEN sincs az erős túlzás. Sok a helyesírási és fogalmazási hiba, de azért nem minden "cikk" hibás.
Engem is bosszant, hogy arra sem hajlandó sok fiatal (elég sok itt az iskolás), hogy odafigyeljen, vagy vissza ellenőrizze mit írt. Milyen minőségű munkát fognak végezni ezzel a mentalitással, amikor kikerülnek az iskolából? Én azt tapasztalom, hogy ez a hanyagság ott is megjelenik.
Nem értem, hogy miért kérdezel ilyet, ha te sem tudsz helyesen írni.Még azt a két soros kérdésed sem helyesen tetted fel.
Helyesen:Tudom, hogy mindenki lehurrog majd, de borzasztó olvasni a helyesírási hibákat!
Ti nem így gondoljátok?
Engem is nagyon bosszantanak - lehet, csak azért, mert nekem az irodalom amúgy is nagyon nagy hangsúlyt kap az életemben. Ha valaki MSN-en véletlenül elgépel valamit, az nem zavar, de az, hogy valaki a kapkodáson és a figyelmetlenségen kívül is látszik, hogy nem tudja, hogyan kell helyesen leírni a magyar szavakat, attól sikítófrászt kapok... pláne, ha egyébként veri a mellét, hogy milyen nagy magyar.
És még ha le is pontoztok, nem tudom, hányadik válaszolónak (kinek nem inge, ne vegye magára, ugyebár): a magyar helyesíráshoz hozzátartozik az írásjelek helyes használata, illetve ha nem is helyesírási, de nyelvtani probléma továbbá, ha egy mondatrészben egyes számot, a következőben - ugyanarra a tárgyra - többesszámot használsz.
Ne vedd provokációnak. Csak hát... magyarok vagyunk, mint megállapítottuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!