Miért pontoznak le az emberek olyan válaszokat is amik tökre rendben vannak és korrektek???
Mert gyökerek. Plusz van, akit ez konkrétan elégedettséggel tölt el.
De ne aggódj, ez nem téged tükröz, hanem a társadalmat, amelyben élünk. Az a helyzet, hogy ezek az élvezetből lepontozgató emberek is csak olyan sima emberek, akik rád mosolyognak a buszon, a munkahelyen vicceket mesélnek neked, a boltban ott állnak előtted-mögötted a sorban. Ők képviselik a nagy többséget, és nemcsak a neten, hanem a valóságban is. Készülj fel, hogy a való életben is ezt fogják csinálni veled - ahogyan a névtelenség homályába burkolózva itt lepontozgatnak, a valóságban kibeszélnek a hátad mögött, szervezkednek ellened, hátbaszúrnak, és így tovább, amit csak el tudsz képzelni. Csak mert nekik ez jólesik. Üdv ebben a gusztustalan világban!
Miért pontoznak le szubjektív válaszokat?
Pl. A minap olvastam egy Szerintetek-kel kezdődő kérdést, és a nagyrésze le volt pontozva. Ez nagyon nem normális:D
Sokan rosszakaratból, vagy ha az ő válaszát lepontozzák akkor ő is elkezdi lepontozni a többit.
Rendben vannak és korrektek.
Szerinted.
De van, aki szerint nem. Nem vagyunk egyformák. Hála istennek...
Bűnözni nem szabad. De hülyének lenni nem tilos!
Politikai és/vagy egyéb nézetei, meggyőződése miatt pontozza le az azzal szembemenő válaszokat ill. válaszolókat. Jobban mondva: diszlájkol. A magyar internethasználók nagy többsége ilyen, ezt jól példázza ez a nyavalyás weboldal.
Egyszer szálltam vitába itt GYK-n (vallás kategóriában). 47 százalékra nyomtak le.
Nem használom mar rendszeresen az oldalt, de most nemrég kicsit többet voltam fent.
Ami feltűnt, hogy az oldalon szinte már csak olyan frusztrált, közepes képességű emberek vannak, akiknek vagy nem célja, h érdemi válasz adjon, vagy nem tud érdemi választ adni.
Lepontozgatás, beugatás a kérdezőnek
Folyt :
Szóval lepontozgatás, beugatás a kerdezőnek - ezek mennek. Érdemi választ évek óta nem kaptam, ahhoz át kellett mennem egy külföldi oldalra.
#1 vagyok.
#2-re annyit reagálnék, hogy a szubjektív válaszok lepontozásánál evidens, hogy nem fog mindenki egyetérteni a mások által leírt véleményekkel, nézőpontokkal, gondolatokkal, és véleményem szerint ez teljesen rendben is van. Viszont objektív válaszoknál is ugyanúgy megy a lepontozás.
Két példa:
- kérdező egy nyelvtannal kapcsolatos kérdést tesz fel, mire én belinkelem a kérdésére vonatkozó AkH-szabályt, leírom az OH erre vonatkozó részeit és/vagy példáit, vagy az e-nyelv.hu oldalán konkrétan ugyanerre a kérdésre adott választ linkelem be, és lepontozzák a válaszomat - félreértés ne essék, engem itt csak másodlagosan zavar az, hogy az én válaszom került lepontozásra, elsősorban az a zavaró, hogy a lepontozók szerint az objektív nyelvtani szabályokat telibe le kell szarni;
- kérdező megkérdezi, hogy kinek hogyan sikerült lefogynia, milyen módszerrel, mennyi idő alatt, hány kilóról hány kilóra - itt nem konkrétan az én válaszomat pontozták le, viszont sok másik válaszolónak a válaszait igen - pedig ez nem szubjektív véleménynyilvánítás, hanem a válaszoló saját testével kapcsolatosan megélt tapasztalatának az objektív, tárgyilagos leírása.
Ezekben az a frusztráló, hogy:
1) az ember segíteni próbál, és ezzel a vak, csőlátású lepontozgatással a segítő szándékot konkrétan lemázolják egy jó nagy lapát szarral - őszintén, ez demotiváló, és kiöli az emberből a seítő szándékot (a rohadt alma megrohasztja a vele érintkező ép almát);
2) a potenciálisan hasznos válaszokat egy olvasó a lepontozás miatt lehet, hogy ignorálja, és könnyen előfordulhat, hogy emiatt nem talál választ egy számára égető kérdésre, vagy ha el is olvassa a lepontozott választ, hiteltelennek találja a lepontozás miatt.
Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a lepontozgatók az itteni lepontozgatással élik ki a belső frusztrációikat, mert csőlátású, agyatlan idióták, akiknek örömöt okoz nekik a lepontozgatás, el se olvassák a válaszokat, de ha nagy ritkán mégis, és egyetlen betűjével nem értenek egyet, akkor lehet az a válasz objektíve bármennyire is hasznos és értékes, akkor is megy a piros X. A gyökerek világában élünk, és ez a lepontozgatás az egyik tükre ennek a gyökér társadalomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!