Miért lesz minden nap egyre kevesebb pontom az oldalon több kategóriában is?
Az elmúlt pár napban minden nap jelentősen csökken a pontom. Visszanézve az utóbbi válaszaimat, amelyiken van értékelés az általában zöld színben van, tehát többnyire hasznosak. Mégis azt látom, hogy majdnem minden nap veszítek a pontjaimból.
Mégis miért? Még akkor is ha mondjuk nem válaszolok. Visszanéztem pár választ az elmúlt időből, nem lettem -e azóta lepontozva, de nem. De ha pl. csak egy választ írok és az mondjuk 100%-os, néha még akkor is a másnapi pontjaim csökkennek egy kicsit abban az adott kategóriában.
Miért van ez?
Mert naponta változik, hogy melyik 30 nap pontszámai látszódnak.
Például, tegnap a 2023. július 23. – 2023. augusztus 21. időszakban kapott pontjaid láthattad, ma pedig a 2023. július 24. – 2023. augusztus 22. időszakban kapottakat.
Tegnapról mára kimaradnak a július 23-án szerzett pontjaid és bekerültek a tegnap szerzettek. Ha tegnap kevesebb pontot szereztél, mint július 23-án, akkor ma kevesebb pontod van, mint tegnap.
Ez így van a toplistás helyezéseidben, a 30 napos toplistában, és a 27 kategória toplistában. Csupán az all-time toplista az, ami a teljes gyakoris életutad pontszámait tartalmazza, minden napi gyarapodást (a mai all-time toplistában a tegnap szerzett pontjaid is) tartalmazza, így a tegnapihoz képest nőtt a pontszámod, ha tegnap szereztél pontot. Ha benne vagy az első 500-ban, akkor a változásmutató mutatja is a gyarapodást, egyébként csak akkor látod a változást, ha naponta feljegyzed a felül látható pontszámaid.
Minden további nélkül lehet, hogy pl. a 30 napos toplistában tegnapról mára 19 ponttal kevesebb van, míg az all-time toplistában 31 ponttal több.
(És nem csak a válaszaid értékelése alapján kaphatsz pontot, például ezért a kérdésedért kapsz 3 pontot, és pontot kapsz azért is, ha szavazol, és pontot, akár pontlevonást is kaphatsz mások válaszainak értékeléséért.)
"értékelés az általában zöld színben van, tehát többnyire hasznosak"
Azok nem is pontok.
Pont válaszból, értékelésből, kérdésből és szavazásból van.
Ha inaktívabb vagy, csökkennek a pontjaid.
"Még akkor is ha mondjuk nem válaszolok"
Hát azért.
"ha pl. csak egy választ írok"
Innentől nem értem, hogy mit nem értesz.
Köszönöm, így már világos.
"Innentől nem értem, hogy mit nem értesz."
Az volt a furcsa, hogy ha mondjuk egy nap egy választ írtam, ami 100%-osra sikeredett, másnap akkor is csökkentek kicsit a pontjaim, holott máshol meg nem lettem lepontozva, de most már értem.
Megnézve az All-Time toplistát, ott valóban az összes eddigi pontomat mutatja, ami 5149, a 30 naposban pedig csak 818.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!