Csak én érzem úgy, hogy az utóbbi 4-6 hétben még látványosabban csökken az oldal közössége, mint előtte?
A számok torzítani is tudnak. Például van a történetmesélős spamkérdés, amiben 1 komment = 1 szó. Ha naponta 100 kommentet alászemetelnek az +100 válasz a statisztikában, de csak 100 db szó a valóságban, amit régen szó nélkül töröltek. És ebből van 15 ezer darab egy kérdés alatt.
A 2023 január feltűnően kilóg a trendből (eltolt téli szünet, középiskolai felvételi időszaka), de nem sokáig tartotta magát, megint visszabukik.
Szerintem egyre rosszabb.
Pl egy kategória, amit látogatnék, de direkt ezért nemigen teszem: Sport. Van egy-két válaszoló, akik minden kérdéshez írnak, valami elképesztően nyers hangnemben. Tehát ami és ahogy eszükbe jut, úgy írják, nem gondolják át, hogy egy emberi lénnyel beszélnek, úgy kellene írniuk, amilyen hangnemben ők maguk is szívesen fogadnák. Mellesleg sok hobbisportoló számára túlzott tudományoskodás, amit képviselnek, nem biztos, hogy ez illik oda.
Mi történik? Sok laikus nem is fog kérdezni, válaszolni, mert ezt a hangnemet látják.
Évek óta sok kérdés alatt a kérdezőt ekézik, miközben a válaszolók előadják magukat tökéletesnek.
Ez egyre durvább szinten megy.
Már olyan is van, hogy 2-3 illető írkál egy kérdés alatt, olyan primitív szintre leereszkedve, hogy a kisiskolások egy része gúnyolódik csak így. A non plus ultra, amikor ekézik a kérdezőt, hogy az állandóan az oldalon van, miközben ők maguk vannak több kategóriában is és órákon át megy a gúnyolás.
Én kimoderálnám az összes kérdést, kérdezőt ekéző választ, azt is, ami azt ecseteli, milyen kérdése volt már a kérdezőnek korábban (ebben baromi sokszor hibáznak, de ha nem! Akkor is: ÉS??)
Nagyon sok kérdés alatt lehetne tök értelmes eszmecsere, 10-20-30 válaszos értelmes vita, de nem az van és egyre kevésbé az van.
"Olyan érzésem van, mintha a kérdéseket ugyanaz a 10-15 ember írná ki és bármelyik kérdést is nézem alig van válasz, ahol ilyen 20-25 választ látok az már kiemelkedő, de ott is rengeteg a trollkodás, offolás."
Egyébként jól látod! Eddig nem kifejezetten ezt figyeltem, de most átfutottam pár, általam régebben rendszeresen látogatott témakör 30 napos toplistáját. Főleg a kérdések számát néztem a toplistás felhasználóknál. Amit láttam az pontosan igazolja az állításod 1. felét.
Tehát vannak a hobbikérdezők, ők valahol átlag 5 és 15 közötti kérdést tesznek fel 1 hónapban. Szerintem ezek a nagyrészt normálisabb, legit, előre megfontolt kérdések, esetenként pedig a tényleg ütősebb és viccesebb trollkodások.
Aztán van pár ember a 15 és mondjuk 35 vagy legyen inkább 50 közötti sávban. Ők a gyakoribb kérdezők, szerintem nagyrészt hasonló a helyzet velük is mint az 5-15 közöttiekkel. Ők is nagyon hasznosak, pörgetik az oldalt, bár nyilván vannak már kevésbé jól sikerült, vagy fárasztó, esetleg ismételt kérdéseik is.
És akkor ami eddig elkerülte a figyelmemet, mert tényleg nem foglalkoztam vele, csak most láttam meg. Van pár ember, akik konkrétan 100-150-200 körüli kérdést tesznek fel, de pl az előbb még 250 felettit is láttam! Konkrétan spamelik a kérdéseket, és nyilván a minőség róvására megy. Úgy gondolom a legtöbb kitalált, fölös, ismétlődő és fárasztó trollkérdés tőlük származhat, amik valóban sokszor csak szennyezik az oldalt.
És akkor van a legtöbb felhasználó akinek átlag 0 a kérdése, maximum 5, szóval tényleg csak ami érdekli, azt kérdezi meg.
Ezek alapján én megalapozottnak látom, hogy tényleg nagyrészt 10-15 ember írja ki a kérdések legnagyobb %-át. Nyilván kellenek a kérdések, hiszen ez egy ilyen oldal, kérdésekre jönnek a válaszok. És a többség tényleg hasznos munkát is végez, azon túl hogy szórakozik vagy informálódik a folyamatos kérdésfeltevésekkel. Viszont sokan túltolják, és tényleg ebből származhat a rengeteg fárasztó és fölös kérdés, ismétlődés, ami hosszú távon szintén kiégeti az embereket.
Szóval értem az üzemeltetői szándékot, még azt is hogy a trollkérdések vitát generálnak ami szintén pörgeti a látogatottságot. És ez szükséges az oldalnak a fennmaradáshoz, egyértelmű, és részben tolerálható is. De ez kényes egyensúly, mert sok helyen láttam már régebben is, ahol a kérdések ismétlődésére és értelmetlenségére hívták fel a figyelmet, egyre több felhasználó. Szóval lehet hogy megérné ezekkel a fölös kérdésismétlésekkel is kezdeni valamit, főleg a leginkább zavaró és látványos esetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!