Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Csak én érzem úgy, hogy az...

Csak én érzem úgy, hogy az utóbbi 4-6 hétben még látványosabban csökken az oldal közössége, mint előtte?

Figyelt kérdés
Olyan érzésem van, mintha a kérdéseket ugyanaz a 10-15 ember írná ki és bármelyik kérdést is nézem alig van válasz, ahol ilyen 20-25 választ látok az már kiemelkedő, de ott is rengeteg a trollkodás, offolás.
2023. márc. 2. 19:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%

Mi az anyámért látogatod a homoszexuális kategóriát, cicám? Főleg hogy ennyire vágod a kérdéseket hogy ki hány pipával milyen válaszokat ad, milyen gyakran. Te kis kópé :D

Értem én, hogy most megy itt egy kis adok-kapok, de viccen kívül oda szerintem csak búzák járnak.

2023. márc. 3. 19:40
 12/23 anonim ***** válasza:
22%

Te írtál a pipakrol, direkt ezért bementem homi kategóriába keresni egy 4,5 pipas választ, ami pont annyi mint a tied.

Ugyanazt a tippelgetos logikát használva amit rám írtál én is alkalmaztam rád, tehát azt te irtad és rendszeresen válaszolsz homi kategóriában

2023. márc. 3. 19:45
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

A számok nem mutatnak esést.

┌─ Az utóbbi 6 hétben (2023. január 19. - 2023. március 2.)

56 679 kérdés jelent meg, a napi átlag 1 420,93.

Az utóbbi 4 hétben (2023. febr. 2. - 2023. március 2.)

39 421 kérdés jelent meg, a napi átlag 1 407,89.

Az utóbbi félévben a havonta megjelent kérdés darabszám és (napi átlag).

2022. szept. 40 408 (1346,93)

2022. okt. 42 165 (1 360,16)

2022. nov. 40 798 (1 359,93)

2022. dec. 40 128 (1 294,45)

2023. jan. 46 296 (1 493,42)

2023. febr. 38 320 (1 368,57) ─┘

543 917 válasz jelent meg, a napi átlag 12 950.

356 890 válasz jelent meg, a napi átlag 12 746,07.

Az utóbbi félévben a havonta megjelent válasz darabszám és (napi átlag).

2022. szept. 367 421 (12 247,36)

2022. okt. 380 743 (12 282,03)

2022. nov. 372 288 (12 409,60)

2022. dec. 376 661 (12 150,35)

2023. jan. 418 985 (13 515,64)

2023. febr. 347 461 (12 409,32) ─┘

az átlagos válasz darabszám egy kérdésre 9,11.

az átlagos válasz darabszám egy kérdésre 9,05.

Az utóbbi félévben az egy kérdésre érkező átlagos válasz darabszám:

2022. szept. 9,09

2022. okt. 9,02

2022. nov. 9,12

2022. dec. 9,38

2023. jan. 9,05

2023. febr. 9,06 ─┘

2023. márc. 3. 19:54
 14/23 NTBS ***** válasza:
44%
A számomra fontos levelezőpartnerek valóban eltűntek innen. Sajnos.
2023. márc. 8. 18:29
 15/23 anonim ***** válasza:

Nekem is úgy tűnik hogy csökkent az aktivitás az elmúlt 1-2 hónapban. Volt pár kategória ahol rendszeresen, napi szinten átpörgettem az engem érdeklő kérdéseket. Elsőre ott kezdett feltünni, hogy egyre kevesebb a napi "átnéznivaló" ezekben a témakörökben, a buta vagy folyton ismétlődő kamukérdéseket leszámítva. Amúgy rutinból a legtöbb segítő választ mindig felpontoztam a 89%-ommal, illetve aki kötekedett vagy dezinfót terjesztett, azt le. Ahol tudtam ott segítő és részletes tanácsot, választ is adtam. Ennyit tehettem az oldal és közösség érdekében. De részemről pl az utóbbi 1-2 hétben jött el az a pont, hogy leszakadjak a napi használatról, így sok év után. Némi változás az életemben, ezáltal megtört a gyakoris rutin és megszokás is.

Viszont most hetente benézve azt kell mondjam hogy abszolút nem bánom! Azóta úgy látom elkezdtek terjedni a semmitmondó, chatgpt-vel íratott pontfarmolós válaszok is. Bejött mégtöbb össze vissza mindent lepontozós account, a 75%-os mellé jópár 50% és aközötti. Tényleg brutál volt látni hogy csomó figyelt topicban szétpirosítottak mindent az új válaszokon, volt ahol gyakorlatilag az összeset! Átpörgettem a pár kedvenc kategóriámat ismét, méginkább ugyanazok az ismétlődő, századjára is megválaszolt sablonok és trollkérdések, ahogy én látom.

Vissza fogok nézegetni párhetente, de valószínű csak egyre élesebben fogom érzékelni ezt a fajta mélyrepülést ami belendült már régebb óta itt is. Azért drukkolok hogy az adminok helyrerázzák az oldalt, bár már nem sok reményt fűzök ehhez. Addig is... Az élet megy tovább, plusz akad jópár - kevésbé toxikus - internetes magyar közösség is, ha nagyon írogatni szándékoznék a jövőben.

2023. márc. 9. 18:19
 16/23 anonim ***** válasza:
94%

Ha úgy érzed, hogy az oldal jelenével vagy jövőjével kapcsolatban lényeges változásokat tapasztalsz, és fontosnak tartod hogy ennek hangod adj, szerintem legalább egyszer jogos és hasznos lehet írni az oldalnak, hogy ezt lássák. Nem folyamatosan panaszkodni vagy vergődni, hogy miért szar minden, hanem amikor eljutsz egy töréspontra és onnantól már nincs vesztenivalód. Azt veszem ki a szavaidból, hogy ez nálad eljött.

Itt a kérdések és válaszok alatt lehet egymásnak bólogatni, de következménye vagy hatása úgysincs. Nem valószínű, hogy az üzemeltető ennyire figyelné hogy mi van az oldallal, mert nem feladata itt ügyfélszolgálatost játszani, és panaszládaként használni a kategóriát, valószínűleg el sem olvassák mi van itt.

Ha írsz egy e-mailt annak súlya és nyoma van. Ha nem is válaszolnak rá, akkor is célba ért. Ezzel kapcsolatban több személyes élményem is van, amit itt publikusan nem oszthatok meg, de ha... [amúgy nem kell nagyon misztikus dolgokra gondolni, ha a top500-ban vagy még feljebb mozog a neved, felismerem a küldőt].

Balázska például már bannolási speedrun-t játszik, mostanában a napi kamukérdéseit kb. fél-egy órán belül tiltással jutalmazzák, mégis egy órára rá ugyanúgy folytatja, mert nem tehetnek ellene semmit. De legalább látod, hogy próbálják kezelni.

2023. márc. 9. 18:55
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, én úgy tapasztaltam hogy a gyik-es kérdéseket kifejezetten nyomonkövetik az adminok, és pl amikor itt a gyakorin történő dolgokat kicsit megkérdőjelezhetőbb módon közelítette meg valaki, legyen az kérdés vagy válasz, sokszor rekordsebességgel törölve lett. Szóval figyelnek, és nyilván tudnak a visszatérő problémákról is. A maguk módján még talán próbálkoznak is a megoldásokkal, én pl biztos vagyok benne hogy bőven akad normális és becsületes, elhivatott admin is a brigádban, akinek szívügye az oldal. De valamiért mégis ezek a dolgok terjednek, amit már elöttem is igen sokan megírtunk, más hasonló kérdések alatt. Szóval igen, talán megért volna egy levelet a dolog tőlem is még fél vagy egy éve, azzal kerekebb lenne a történet. De hogy valóban változtak is volna a zavaró dolgok, azt személy szerint kétlem. Ha ilyen egyszerű lenne megoldani, vagy lenne rá valós szándék, már megtették volna szerintem.

A másik dolog, és ezért most lehet törölve lesz a kommentem, de megpróbálom finoman megfogalmazni hogy bent maradhasson. Elég sok kérdésben volt szó bizonyos adminok általi visszaélésekről, esetleges inkompetenciáról. Konkrét esetek és storyk leírásai, hogy nem azt törlik amit kéne, a kötekedőt védik, a normális felhasználó válaszát törlik ki miközben a provokálást és személyeskedést benthagyják. Vagy olyan esetek ahol kifejezetten mintha a trollt védték volna, az őt lebuktató kommenteket törölve, legyen szó sokadik ismételt topicról, személyiséglopási kisérletekről, lejáratásokról, mások szándékos és rendszeres hergeléséről. Szóval egy időben már kifejezetten olyan érzésem volt, hogy semmi másról nem szól ez, csak a klikkelések számáról, és hát mi hajtaná azt jobban mint a folyamatos balhé és vitázás.

Meg user szinten is mintha komoly cserélődés lett volna, miután megírtam a 15-ös válaszom kicsit olvasgattam az új kérdésekben, hát elég lesújtó tapasztalataim voltak. Mintha a butaság, személyeskedés, rosszindulat méginkább megugrott volna, a normális válaszok lepontozásokról nem is beszélve. Sok helyen pedzegették korábban már, hogy mi lesz ha a sok troll elűzi az értelmesebb felhasználókat, és egyre több silány ember érkezik majd, aki a saját játszótereként mégjobban szétbarmol mindent. Kicsit olyan érzésem van, mintha ez a folyamat is felgyorsult volna az utóbbi időben. Persze ez szubjektív, ki milyen kérdésekben jár és mit lát, de amit én ma délután láttam, hát az eléggé lehozós volt.

Bármi lesz a jövőben én drukkolok tényleg! Nagyrészt bírtam az itt eltöltött időt, a toxikus hatások ellenére is. Szóval hajrá gyakori, remélem sikerül kezelni a helyzetet.

2023. márc. 9. 20:09
 18/23 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem mindkettő előfordul.

Vannak normális emberek, sokan - és normális moderátorok, szerintem ők vannak többen.

Aztán van néhány, aki jobb lenne, ha nem lenne. Mindkét térfélen.

Illetve volt már olyan is, amikor valakitől megváltak itt, annyira problémásan dolgozott.

2023. márc. 9. 20:24
 19/23 anonim ***** válasza:
94%

A teljes igazságot felhasználóként sosem fogjuk tudni. Több helyen voltam már moderátor vagy admin magyar és nemzetközi oldalakon is, és ezekből legalább annyi lejött, hogy a döntési és végrehajtási hierarchia tagolt. Ezért szoktam annyiban megvédeni a moderátorokat amikor panaszkodnak rájuk, hogy ők két oldalról is nyomás alatt vannak: rajtuk van az összes feszültség levezetve a felhasználóktól (mit csinált már megint, mit nem csinált másokkal), miközben ott az elvárás az admin vagy tulajdonos oldaláról, hogy azt csinálja amit neki kiadtak feladatként. Ha benne van a szabályzatban, hogy tilos provokálni, de fentről jön az utasítás hogy a számok alapján a pl. inceles kérdésekhez nem nyúlhatsz mert jó számokat hoz, akkor szépen át lesznek ugorva (fiktív példa). Miért hoznak ilyen döntést és teremtik meg a kettős mércét? Mert az oldal is csak addig létezik, míg több bevételt hoz mint fenntartási költséget visz el. Ha meg kell hasonulni, ott már valószínűleg fenyeget valamilyen probléma és kompenzálni kell: lásd az Ismerkedés kategóriát, ami mindennek ellentmond, de cserébe forgalmat generál.

Most még valószínűleg kevesebb troll van az oldalon mint 'normális' felhasználó, csak ők egy hangos kisebbség és látványosabban rombolnak.

Az elmúlt 1 év amúgy így néz ki, ha valaki bele van még buzulva a számokba:

[link]

(az, hogy vajon január 1-én mi történt egy konteónak is elmegy - mintha elengedték volna a gyeplőt, hogy mától csak a halálos fenyegetést töröljük, vagy valakik irdatlan nagy spamelésbe kezdtek)

2023. márc. 9. 20:48
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, és érthetetlen olvasni a #13-at. Mert hiába egyértelműek a számok, a tapasztalat mégis teljesen azok ellentéte.
2023. márc. 10. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!