Szeretitek ha valaki nagyon hosszú választ ír egy kérdéshez?
#4 > Nem, ha valaki túl sokat ír az általában az érzéseit önti ki vagy háborodottan kiosztja a témát, másokat. Szeretem ha a válasz rövid és lényegretörő.
Nem feltétlenül. Ahogy írtam van az a kérdés és téma, ami akkor is indokolja és igényli a hosszú választ, ha közben a válaszoló a kérdés tárgyánál marad, nem nyilvánít érzelmeket, nem oszt ki senkit.
Pl. valaki megkérdezte, hogy lehetett-e a történelem során olyan ember, akinek 1000 vagy még magasabb IQ-ja volt. Lehet rövid választ írni, hogy „nem lehetett”, de nyilván a kérdező azért kérdez, mert nincs tisztában az IQ mérésének módszerével, így bár ez a kétszavas válasz igaz, indoklás hiányában a kérdező számára ez egy kétes megalapozottságú vélemény lesz csak, és nem érdemi válasz.
És ennél a példánál – jelen kérdésre válaszolva – én nem szeretem ezeket a rövid, de indoklás hiányában nem igazán érdemi válaszokat. Én ilyen kérdés esetén szeretem, ha indoklást is tartalmaz a válasz, ehhez viszont bele kell menni abba, hogy pontosan hogyan is mérjük az IQ-t. Ugye egy teszt kérdéssora lehet könnyebb, nehezebb, így nem triviális, hogy milyen pontszámhoz mekkora IQ-t rendelünk hozzá. Le kell írni, hogy ennek mi a menete, hogyan fog egy 40 pontos teszten elért 32 pontos eredményhez egy 129-es IQ hozzárendelve. Ebből kiindulva el lehet magyarázni, hogy mit is jelentene egy 1000-es IQ, és *miért* nem lehetséges, hogy legyen ekkora IQ-val rendelkező személy. És ez bizony hosszú választ fog eredményezni, de mivel a válasz hosszúsága indokolt, ezért én szeretek ilyen kérdésekre hosszú választ írni, és mások hosszabb válaszát olvasni.
Nem, legtöbbször el sem olvasom. Ritka az mikor végig érdekes mondanivalója van.
De a 10-et elolvastam ☺️ Szomorú, hogy van aki nem érti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!