Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért vannak sokan kétségbeesv...

Miért vannak sokan kétségbeesve, hogy "Úristen, lepontoztak! "?

Figyelt kérdés
2008. dec. 19. 21:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%

Engem is sokszor lepontoznak, pedig jót mondok, aki pedig pont ugyanazt irja, mint en, azt meg felpontozzak.

Az elején rosszul esett, tényleg, mert ugye azért válaszolunk, hogy segítsünk (jó esetben), de mostmár többnyire csak vállat vonok.

Inkább az jelent sokat, amikor a valaszadó külön megköszönve kiemeli, hogy nagyon sokat segítettem, köszöni szépen, azt hiszem az többet jelent mint a 100%ban hasznos válasz.

De gondolom vannak teljesitmenymanias, sikermanias, maximalista emberkék is, akik nem alszanak jól, mert valaki lepontozta őket. nekik rossz lehet :(

2008. dec. 20. 17:01
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
Mondok még egy érdekeset. Éjjel volt egy kérdésem, tényleg fontos volt és sürgős segítséget kértem. 2-en válaszoltak közel azonosat, mindkettőjüknek megköszöntem, segített is a válaszuk, sokat, valaki ma reggelre mégis lepontozta az elsőt. Ha nekem, a kérdezőnek hasznos volt, és ezesetben konkrét segítségkérés és segítségadás, ami ráadásul jól is sült el, szóval nem vélemény érdekelt, problémám volt, amire sürgős elsősegély kellett, és ha az nekem valóban segített, miért pontozza le valaki más, ha látja is, hogy kommenteltem lentebb, hogy valóban segített a válasz, mert jobban lettem?
2008. dec. 22. 09:55
 13/16 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert amire válaszolok, nem hülyeséget írok. Vagy a tapasztalataimat kéri a kérdező, vagy a tanácsomat, vagy egy konkrét kérdésre konkrét választ vár.

És nem azért pontozzák le a válaszomat, mert nem hasznos - ilyen esetben nem is esnék kétségbe - hanem azért, mert nekik nem tetszik, vagy mert ők nem értenek vele egyet.

Elég konzervatív vagyok sok kérdésben (főleg párkapcsolatiakban) és a világ más trendet diktál. Innentől fogva szinte biztos lehetek benne, h lepontozzák azokat a válaszaimat is, amiket teljesen komolyan gondolok, és a kérdésre válaszolok.

Pl Hány emberrel csókolóztál már?

eltérően az átlagtól 10 alatti a szám 23 éves létemre. Ebből a párból nem lett mind kapcsolat. Kérdem én: nem volt hasznos a válaszom? Dehogynem. A kérdésre válaszolt, saját tapasztalatokból. Miért pontozták le mégis? Mert nem 30-at írtam.

És ez igenis dühítő.

Ezért kéne kettészedni azt a hülyeséget, h ne egy gombbal kelljen mérni azt is, h egyetértesz -e vele, meg azt is, h megkapta -e a kérdező a kérdésére a választ...

(23/L)

2009. ápr. 2. 19:02
 14/16 anonim ***** válasza:
75%

Azon egyszerű oknál fogva zavar, hogy látszik, hogy milyen százalékban adok hasznos válaszokat. Ha lepontoznak, akkor ez a százalék csökken, akkor is, ha olyan miatt pontoznak le, hogy pl. elmondtam nekem mi a hátterem a telefonomon (volt egy ilyen kérdés), és így úgy tűnhet, hogy kevésbé adok hasznos válaszokat, még akkor is, ha ez nincs így. És ez engem személy szerint rettenetesen irritál. :)

22/F

2009. júl. 12. 11:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Mert felmerül a kérdés néha,hogy esetleg én vagyok a barom? Én vagyok a hülye? Ha mégsem sztárolják annyira a hozzászolásokat?!. Szerintem ez lehet a fő ok. De én csak olyan témákhoz szólok,amiben nincsenek standardok, hanem inkább olyan izlés kérdése,hogy ki melyik oldalon áll a témában,ki hogy közelíti meg a dolgot,és így annyira nem is esek pofára ha nem az jön ki amire számítanék. Bár most jelenleg 80% on vagyok,és írtam már jópár topikba,szóval annyira nem gázos a helyzet. És onnattol ment leginkább lefele,amikor a közizlést nem követő kommentjeimet is leírtam pár témánál.
2010. szept. 22. 06:45
 16/16 anonim ***** válasza:
19:02 -vel nagyon eggyetértek,ez bennem is pont így megfogalmazódott, épp ezért ostobaság görcsösen ragaszkodni egy sosem a valós értékeket és igazságot tükröző elfogult közvéleménykutatásokon alapuló anoním és kontrollálhatatlan rendszer által összehozott pontszámhoz. Elején még én is ugráltam hogy húú 100% ,de király okos is vagyok,aztán most a fentebb már említett 80% omon vagyok, és nem is bánt annyira,bele kell nyugodni. Mert jelentéktelen.Itt szerintem csak a leírt szövegek mérlegelésén kéne hogy legyen a fő hangsuly,nem elfogult pontozásokon.
2010. szept. 22. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!