Miért vannak sokan kétségbeesve, hogy "Úristen, lepontoztak! "?
Engem is sokszor lepontoznak, pedig jót mondok, aki pedig pont ugyanazt irja, mint en, azt meg felpontozzak.
Az elején rosszul esett, tényleg, mert ugye azért válaszolunk, hogy segítsünk (jó esetben), de mostmár többnyire csak vállat vonok.
Inkább az jelent sokat, amikor a valaszadó külön megköszönve kiemeli, hogy nagyon sokat segítettem, köszöni szépen, azt hiszem az többet jelent mint a 100%ban hasznos válasz.
De gondolom vannak teljesitmenymanias, sikermanias, maximalista emberkék is, akik nem alszanak jól, mert valaki lepontozta őket. nekik rossz lehet :(
Azért, mert amire válaszolok, nem hülyeséget írok. Vagy a tapasztalataimat kéri a kérdező, vagy a tanácsomat, vagy egy konkrét kérdésre konkrét választ vár.
És nem azért pontozzák le a válaszomat, mert nem hasznos - ilyen esetben nem is esnék kétségbe - hanem azért, mert nekik nem tetszik, vagy mert ők nem értenek vele egyet.
Elég konzervatív vagyok sok kérdésben (főleg párkapcsolatiakban) és a világ más trendet diktál. Innentől fogva szinte biztos lehetek benne, h lepontozzák azokat a válaszaimat is, amiket teljesen komolyan gondolok, és a kérdésre válaszolok.
Pl Hány emberrel csókolóztál már?
eltérően az átlagtól 10 alatti a szám 23 éves létemre. Ebből a párból nem lett mind kapcsolat. Kérdem én: nem volt hasznos a válaszom? Dehogynem. A kérdésre válaszolt, saját tapasztalatokból. Miért pontozták le mégis? Mert nem 30-at írtam.
És ez igenis dühítő.
Ezért kéne kettészedni azt a hülyeséget, h ne egy gombbal kelljen mérni azt is, h egyetértesz -e vele, meg azt is, h megkapta -e a kérdező a kérdésére a választ...
(23/L)
Azon egyszerű oknál fogva zavar, hogy látszik, hogy milyen százalékban adok hasznos válaszokat. Ha lepontoznak, akkor ez a százalék csökken, akkor is, ha olyan miatt pontoznak le, hogy pl. elmondtam nekem mi a hátterem a telefonomon (volt egy ilyen kérdés), és így úgy tűnhet, hogy kevésbé adok hasznos válaszokat, még akkor is, ha ez nincs így. És ez engem személy szerint rettenetesen irritál. :)
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!