Miért vannak sokan kétségbeesve, hogy "Úristen, lepontoztak! "?
Nekem nagyon rosszul tud esni, mikor a saját tapasztalatomat írom le, vagy konkrét forrásokat idézek, és szépen lepontoznak. Ez történt pl. nemrég, amikor válaszoltam egy kérdésre, ami nagyjából úgy hangzott: Van-e mustár a majonézben?
Aki olvasta már bármely boltban kapható majonéz hátulján az összetevőket vagy volt a kezében házi majonéz-recept, az tudja, hogy a majonéz alapja a mustár. Erre ketten is beírtak, hogy márpedig hülyeségeket beszélek, a majonézben nincs mustár, és a válaszomat 0%-os hasznosságúnak ítélték. Ez kiakasztó: utálom, mikor nálam butábbak, tájékozatlanabbak tromfolnak le.
Több ok is van:
ott van az "Akarod a nem hasznos válaszokat is látni?" kérdés
ha két ember vitázik, hajlamosabb a harmadik ember annak igazat adni, akinek a több hasznos válasza volt
és (a kedvenceim) vannak a dühítő lepontozások, átértelmezik a hasznos-részben hasznos-nem hasznos-t:
- egyetért-nem ért egyet
- elhiszi-nem hiszi (élménybeszámolókor)
- kulturált hangnemben volt-e a válasz
Szerintem ezért.
Sokszor az őszinteségért is lepontoznak :(
sajnos ilyen világot élünk
Aztán ha neki nem tetszik a válaszom, akár igaz, akár nem lepontozza. Sőt szerintem van olyan is, aki mindenkit lepontoz, hogy csak az ő válasza maradjon.
Vagy rosszul értelmezik amit írtam és kegyetlenül megy a kis piros kezecske... :(
Hiába adsz normális és hasznos választ, nekik nem jó...
Engem azért dühít,mert sokszor kitűnik a számomra,hogy nem a válasz hasznossága számít pontozáskor.A multkor 2 hasonló kérdésre egyforma választ adtam/Válás témakörben/.A 2 kérdés között kb 1/2 óra telt el,tehát ugyan azok olvasták mind a kettőt.Az egyik helyen 32%-os lett,a másik helyen 100%-os.MIÉRT?
Az elsőnél 5.-ként írtam,a másodiknál 2.-ként.
Azért,mert ha utolsónak írsz egy kérdésre Neked van a legkevesebb %-od,így te leszel kiválasztva lepontozásra.
Ha valaki 100%-os válaszra minuszt nyom ő is minuszpontot kap.De ugyan így van fordítva is,ha alacsony %-os válaszra plusz pontot adsz,akkor te minusz pontot kapsz.
Pluszpontot akkor kapsz az értékelésért ha 100%-t hasznosnak,43%-t haszontalannak itélsz ,akár annélkül is,hogy elolvasnád a válasz.
És lássuk be szépen lehet haladni felfelé válaszolgatás nélkül is,nézzük csak meg a toplista első 2 helyét.
Ha minden nap sorban bemész a kérdésekbe,és az ott talált százalékok szerint pontozgatsz,akkor jobban tudsz haladni fölfelé mintha válaszolgatnál!
Én azért mégiscsak maradok a válaszoknál,és bosszankodom tovább,ha nincs szerencsém a pontokkal.Remélem a kérdező azért hasznosít valamit az irományomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!