Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért vannak sokan kétségbeesv...

Miért vannak sokan kétségbeesve, hogy "Úristen, lepontoztak! "?

Figyelt kérdés
2008. dec. 19. 21:41
1 2
 1/16 yuda ***** válasza:
96%
Azért,mert az ember sikerorientált még ilyen dolgokban is-noha tudja,hogy nem ez határozza meg alapvetően az önértékelését,de mégis rosszul esik az igaztalan lepontozás,mikor úgy érezte tudása legjavát adta és ráadásul jó modorban.
2008. dec. 19. 21:52
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Azért, mert ha igazságtalanul pontoznak le, az rosszul esik, hiába írom a legnormálisabb hangnemben és legnagyobb jóindulattal. Én ezt nem teszem másokkal.
2008. dec. 19. 21:54
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nagyon rosszul tud esni, mikor a saját tapasztalatomat írom le, vagy konkrét forrásokat idézek, és szépen lepontoznak. Ez történt pl. nemrég, amikor válaszoltam egy kérdésre, ami nagyjából úgy hangzott: Van-e mustár a majonézben?

Aki olvasta már bármely boltban kapható majonéz hátulján az összetevőket vagy volt a kezében házi majonéz-recept, az tudja, hogy a majonéz alapja a mustár. Erre ketten is beírtak, hogy márpedig hülyeségeket beszélek, a majonézben nincs mustár, és a válaszomat 0%-os hasznosságúnak ítélték. Ez kiakasztó: utálom, mikor nálam butábbak, tájékozatlanabbak tromfolnak le.

2008. dec. 19. 22:05
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Látod, 3. pedig igazad volt, anyukám is a házilag készítettbe mindig tesz mustárt is. No, nem ez volt a kérdés, de szóval itt van megint egy eset. Még jó, hogy ez az oldal anonim, mert ha névvel-arccal kéne, én nem adnám hozzá se az arcom se a nevem, ha sokan ilyen rosszindulatúak. Egy hasonló oldalt emiatt a rosszindulat miatt hagytam ott, az sajnos nem anonim.
2008. dec. 19. 22:08
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Több ok is van:

ott van az "Akarod a nem hasznos válaszokat is látni?" kérdés

ha két ember vitázik, hajlamosabb a harmadik ember annak igazat adni, akinek a több hasznos válasza volt

és (a kedvenceim) vannak a dühítő lepontozások, átértelmezik a hasznos-részben hasznos-nem hasznos-t:

- egyetért-nem ért egyet

- elhiszi-nem hiszi (élménybeszámolókor)

- kulturált hangnemben volt-e a válasz

Szerintem ezért.

2008. dec. 19. 23:03
 6/16 anonim ***** válasza:
68%

Sokszor az őszinteségért is lepontoznak :(

sajnos ilyen világot élünk

Aztán ha neki nem tetszik a válaszom, akár igaz, akár nem lepontozza. Sőt szerintem van olyan is, aki mindenkit lepontoz, hogy csak az ő válasza maradjon.

Vagy rosszul értelmezik amit írtam és kegyetlenül megy a kis piros kezecske... :(

Hiába adsz normális és hasznos választ, nekik nem jó...

2008. dec. 20. 06:01
 7/16 anonim ***** válasza:
93%

Engem azért dühít,mert sokszor kitűnik a számomra,hogy nem a válasz hasznossága számít pontozáskor.A multkor 2 hasonló kérdésre egyforma választ adtam/Válás témakörben/.A 2 kérdés között kb 1/2 óra telt el,tehát ugyan azok olvasták mind a kettőt.Az egyik helyen 32%-os lett,a másik helyen 100%-os.MIÉRT?

Az elsőnél 5.-ként írtam,a másodiknál 2.-ként.

Azért,mert ha utolsónak írsz egy kérdésre Neked van a legkevesebb %-od,így te leszel kiválasztva lepontozásra.

Ha valaki 100%-os válaszra minuszt nyom ő is minuszpontot kap.De ugyan így van fordítva is,ha alacsony %-os válaszra plusz pontot adsz,akkor te minusz pontot kapsz.

Pluszpontot akkor kapsz az értékelésért ha 100%-t hasznosnak,43%-t haszontalannak itélsz ,akár annélkül is,hogy elolvasnád a válasz.

És lássuk be szépen lehet haladni felfelé válaszolgatás nélkül is,nézzük csak meg a toplista első 2 helyét.

Ha minden nap sorban bemész a kérdésekbe,és az ott talált százalékok szerint pontozgatsz,akkor jobban tudsz haladni fölfelé mintha válaszolgatnál!

Én azért mégiscsak maradok a válaszoknál,és bosszankodom tovább,ha nincs szerencsém a pontokkal.Remélem a kérdező azért hasznosít valamit az irományomból.

2008. dec. 20. 07:40
 8/16 anonim ***** válasza:
93%
Ez annyira vicces, hogy itt is rendesen lepontozták a jó válaszokat. Én úgy őszintén megkérdezném azokat, akik éppen a piros kézre készülnek kattintani, hogy miért is teszik: mert nem releváns a válasz a kérdésre (ezt én is le szoktam pontozni), mert bődületes hülyeséget írt az illető, vagy egyszerűen csak mert nem tetszik a mondanivalója? Támogatnék egy olyan pontozási szisztéma kialakítását, ahol kötelezően meg kell indokolni, miért ítélted hasznosnak vagy nem hasznosnak a választ. :)
2008. dec. 20. 11:28
 9/16 anonim ***** válasza:
94%
A tapasztalatból adott válaszokat is lepontozzák, ha az nem szerepel szakirodalomban, vagy szakirodalom cáfolja, hiába mond mást a tapasztalat. Ez van, rosszul esik.
2008. dec. 20. 11:30
 10/16 anonim ***** válasza:
84%
engem nem zavar ha lepontoznak,en elmondom a velemenyem vagy a tapasztalataimat ,de nem baj ha nem mindenki ert egyett vele.Elfogadom hogy nem mindenki ugy gondolkodik mint en.Nekem az a celom hogy meglassam hogy gondolgodnak mas emberek,es ha valakinek tudok segiteni szivesen megteszem.
2008. dec. 20. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!