Miért árasztjátok el esténként a "családi kapcsolatok" rovatot ide nem illő kérdésekkel? A legtöbb esetben a "párkapcsolatok" vagy a "kultúra és közösség" témakörbe helyezik át másnap reggel ezeket, de miért olyan nehéz kiválasztani a megfelelőt?
Már írtam erre a kérdésedre, de akkor megint :
Ha ennyire zavarna, te sem árasztanád elezt a topikot . Örülj, hogy - ezek szerint- nincs semmilyen életvezetési problémád és amúgy is azt a kérdést olvassa el az ember, ami
cím alapján érdekli. Engem pl. az általad belinkelt 4 témából az utolsó kettő tökre nem zavar, hogy mér itt van.
Már van egy kiaalkult vérkeringése ennek a weblapnak, így nem tudsz azon változtatni hogy a szex témába nai tízmillió kérdés jön szinte csak a tini korosztályból és még saját magában is túltelített az a topik, hát mág ha a családi kapcsolatok felét betuszkolnád oda ..
én inkább nyitnék még a családi kapcs.on belül 1-2 altémát, párkapcsolatos néven, hogy igenis itt is lehesenek "felnőttesebb " párkapcsoaltos kérdések, igényes válaszokkal, rendesen körüljárva, és elkülönítve a többi kis altémától.
Ha tényleg zavarna, szerintem nem is olvasnád.
Van egy sokkal nagyobb gond: Miért gondolják emberek, hogy majd pont ezen az oldalon fogja valamelyik ismeretlen megoldani a családi gondjaikat? A legtöbbször a kérdező úgyis pontosan tudja, mi a válasz és mit kellene tennie, de azért még felteszi a kérdést képmutató módon, mintha fogalma sem lenne a dolgokról.
Oda süllyedtünk, hogy már weboldalakon kell megoldani a családi problémákat, és nem őszintén, szemtől-szembe az ÉRINTETTEL? Na EZ a szomorú.
Új társadalom: webszerelem, webes véleménynyilvánítás, webes orvosi tanácsadás, webes beszélgetés, webes találkozó, webcam szex... Lassan csak egy laptop kell az embernek, és ki se kell menni a szobából. Szép világ.
06:38-asnak!
Lehet, hogy boldogan élsz, nincs semmi problémád? Gratulálok hozzá! És irigyellek is érte. (de komolyan!)
Az is lehet, hogy mégis vannak kisebb-nagyobb problémáid, de azokat meg tudod oldani egyedül. Ez is kitűnő! De! Mi van akkor, ha olyan problémával találod szembe magad, ahol mások segítségére, tanácsára van szükséged? Akkor valószínűleg valamelyik barátodhoz fordulsz segítségért, tanácsért és így sikerül megoldást találnod. Ez is kitűnő!
De mit tegyenek azok, akiknek a környezetében nincsenek megbízható, diszkrét, jó szándékú, segítőkész emberek? Vagy most került abba a környezetbe, ahol él, vagy csak egyszerűen nem szeretné "kiteregetni" a problémáját, de mégis szeretne tanácsot kérni-kapni valakitől, az mit tegyen?
Nos, azok írnak ide!
És (többnyire) hasznos válaszokat kapnak !
Amelyik problémára pedig szinte lehetetlen mindenki számára megfelelő tanácsot adni, az arra jó, hogy okulásként bárki elolvashassa és tanuljon belőle.
"A legtöbbször a kérdező úgyis pontosan tudja, mi a válasz és mit kellene tennie, de azért még felteszi a kérdést"
Lehet, hogy igazad van, de biztosabb, megnyugtatóbb ha valaki megerősíti benne!
07:27-tel egyetértek!
Még annyit, hogy én pl. legtöbbször amikor kiírok ilyen kérdést valóban kétségbe vagyok esve és ötletem sincs hirtelen, hogy mit tehetnék.
Na persze van amikor valóban tudom, de mégis inkább szeretném megbeszélni.
Pl. amikor apám ivott és vert akkor is tudtam, hogy le kellene lépnem. De nem volt hová se párkapcsolat, se barátok, se rokonok. Pénzem nem volt, anyám nem állt ki mellettem. Nagykorú voltam már, gyámügy stb se jöhetett szóba. Most ezt mégis hogyan kellett volna egyedül megoldanom? Nem szégyellem, nem voltam rá képes. Ráadásul volt egy barátnőm aki annyira gyerekes volt, hogy nem is értette meg. A legjobb barátom pedig kiröhögött, pedig épphogy csak belekezdtem a történetembe, el se mondtam mindent. Na ezért kellett az interneten megoldanom a családi problémákat! + én erről beszélni sem tudtam volna mással, mert előben nem mertem volna kimondani.
Nekem az is sokat segített, hogy írtak páran akik hasonló dolgokon mentek keresztül és írták, hogy azóta már normális életük van. Illetve nagyon aranyosak voltak a válaszadók, segítettek kiokoskodni, hogy mi legyen és hogyan vészeljem át a dolgokat.
Én magam is tudtam, hogy mit kellene/lehetne tenni de annyira egyedül éreztem magam vagy nem is tudom, hogy kiírta a kérdést. Már az hatalmas segítség volt, hogy tudtam olvassa valaki a kérdést és örültem, hogy szól hozzám valaki, biztonságérzetet adott, hogy vannak itt velem páran.
A netes tanácsadás pedig szerintem nagyon is jó dolog.
Sok ember nem mer beszélni a problémájáról vagy épp nincs pénze pl. pszichológusra. Ingyenes pedig nem mindenhol van ám! Tudod sokan vidéken élnek, ahol egy normális cipőbolt sincs és a fővárosba kell utazni még ilyesmiért is! Na de mindegy, befejezem mert már nagyon eltértem a fő témától.
A válaszolok színvonala szokás szerint igen mélyen van... Segítek picit, jó?
1 -a barátsággal kapcsolatos kérdéseket miért kellene a szerelem és szex témakörbe rakni, ez hülyeség, hiszen ott sem helyénvalóbb, mint a családi kapcsolatok között. Ti tényleg nem tudtok logikusan gondolkodni, ugye?
2 -már előre válaszoltam a "te kérdésed sem ideillik"-re, mert annyira kiszámíthatóa vagytok... de mivel ennek ellenére is feltettétek a kérdést, javaslom, olvassátok el figyelmesen, mire válaszoltok
3 -imádom az önjelölt pszichológusokat, akik egy kérdésből diagnózist állítanak fel (04:42)
4 -reméltem, hogy ez egyszer megmaradtok a kérdező sértegetésénél, hiszen várható volt, hogy a sok kis máshová való kérdés "gazdája" majd bőszen elkezdi védelmezni az álláspontját, miszerint nem ők sötétek, hanem mindenki más, de még egymás közt sem tudtok békét tartani, csak sikerült itt is összekapnotok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!