Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért sértődnek meg az emberek...

Miért sértődnek meg az emberek amikor lepontozzák őket?

Figyelt kérdés
Ha egyszer nem találják hasznosnak a választ miértelme megsértődni és magyarázni, hogy csak ezért meg azért lett lepontozva és igazából az ő válasza a helyes?
2022. márc. 2. 09:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Azért azt hozzátenném, hogy nem egyszer láttam már olyat, hogy egy teljesen objektív, egzakt választ lepontoztak. Például egy matematikai kérdésnél valaki megmondja az eredményt, erre megy a lepontozás.

De láttam már olyan kérdést is, ahol a válaszadónak igaza volt, és nem véleményt mondott, hanem konkrétumot. Az a válasz 0%-os "hasznosságú" volt, és az volt az egyetlen adott válasz a kérdésre. Tehát több ember is odament, elolvasta a választ, lepontozta, de még arra sem vette a fáradságot, hogy mondjon helyette mást, és/vagy megmondja, miért nincs igaza a válaszadónak (mondjuk lehet, hogy azért, mert igaza volt).

Ehhez még hozzá kell venni, hogy nagyon sokan motorosan lepontozzák azokat a válaszokat, amik az ő nézőpontjuknak ellentmondanak, tehát nem a válasz "hasznosságát" pontozzák, hanem hogy nekik konkrétan mennyire tetszik, amit a válaszadó mond. Hiába jól felépített, akár konkrétumokkal alátámasztott dolgokról van szó, nem azt mondja, amit hallani szeretnének, puff! megy a piros.

A fenti esetekben simán el tudom képzelni, hogy rosszul esik a válaszadónak, amikor lepontozzák.

2022. márc. 2. 11:17
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell pontozgatni, és figyelni sem a pontokat.

Nem arra használják, amire az oldal üzemeltetői szánták.

Ennyi.

2022. márc. 2. 11:26
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

11: mert a többség LIKE/DISLIKE helyett használja...

Ezért tök fölösleges erre figyelni.

2022. márc. 2. 11:27
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

Engem ami még zavar, hogy utólag nem lehet rajta változtatni. Nem egy esetben fordult elő, hogy félrenyomtam, ilyenkor bosszantó, hogy nem enged a GYK korrigálni. Ahogy tapasztaltam, ilyen is nem egy emberrel fordult már elő, főleg telefonról.

Engem amúgy addig nem zavar a lepontozás, amíg nem azokról az emberekről van szó, akik témától-kérdéstől függetlenül mindenkit lepontoznak, nem is írnak semmit, nincs is véleményük, olyanok, mintha ügyeletesen ki lenne nekik osztva, adott kérdés alatt véleménytől függetlenül mindenkinek osszák a pirost. Ez a jelenség sokaknak feltűnt már, akik többet járnak ide fel.

2022. márc. 3. 12:23
 15/19 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem ez is csak azt mutatja, hogy az ide írók többsége borzasztóan frusztrált.

hasonló jelenség, mikor a nem túl okos 30+-os nők egyből nekiállnak magyarázni a bizonyítványt, vagy azonnal nekitámadnak a kérdezőnek.

2022. márc. 3. 14:23
 16/19 A kérdező kommentje:
#15 De hát ez borzalmas. Sokszor látok olyat, hogy le lett pontozva és nekiáll anyázni.
2022. márc. 3. 14:27
 17/19 anonim ***** válasza:
40%
16: igen, de nem tudsz tenni, nem kell komolyan venni. általában minél nagyobb itt vkinek a szája, annál nagyobb nyuszi a való életben.
2022. márc. 3. 14:34
 18/19 anonim ***** válasza:
72%
15.: Megteszik ezt a férfiak is, ez független a nemtől. Egyébként jelen formában értelme sincs a pontozásnak, ugyanis a válasz hasznosságára vonatkozna az egész, nem pedig arra, hogy szimpi-e a hsz.
2022. márc. 3. 14:40
 19/19 anonim ***** válasza:
53%
Legfőképpen azok sértődnek meg, akik gyakorin élik a közösségi kis életüket és mindenre válaszolnak és fel vannak háborodva, amikor le vannak pontozva.
2022. márc. 3. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!