Miért sértődnek meg az emberek amikor lepontozzák őket?
Azért azt hozzátenném, hogy nem egyszer láttam már olyat, hogy egy teljesen objektív, egzakt választ lepontoztak. Például egy matematikai kérdésnél valaki megmondja az eredményt, erre megy a lepontozás.
De láttam már olyan kérdést is, ahol a válaszadónak igaza volt, és nem véleményt mondott, hanem konkrétumot. Az a válasz 0%-os "hasznosságú" volt, és az volt az egyetlen adott válasz a kérdésre. Tehát több ember is odament, elolvasta a választ, lepontozta, de még arra sem vette a fáradságot, hogy mondjon helyette mást, és/vagy megmondja, miért nincs igaza a válaszadónak (mondjuk lehet, hogy azért, mert igaza volt).
Ehhez még hozzá kell venni, hogy nagyon sokan motorosan lepontozzák azokat a válaszokat, amik az ő nézőpontjuknak ellentmondanak, tehát nem a válasz "hasznosságát" pontozzák, hanem hogy nekik konkrétan mennyire tetszik, amit a válaszadó mond. Hiába jól felépített, akár konkrétumokkal alátámasztott dolgokról van szó, nem azt mondja, amit hallani szeretnének, puff! megy a piros.
A fenti esetekben simán el tudom képzelni, hogy rosszul esik a válaszadónak, amikor lepontozzák.
Nem kell pontozgatni, és figyelni sem a pontokat.
Nem arra használják, amire az oldal üzemeltetői szánták.
Ennyi.
11: mert a többség LIKE/DISLIKE helyett használja...
Ezért tök fölösleges erre figyelni.
Engem ami még zavar, hogy utólag nem lehet rajta változtatni. Nem egy esetben fordult elő, hogy félrenyomtam, ilyenkor bosszantó, hogy nem enged a GYK korrigálni. Ahogy tapasztaltam, ilyen is nem egy emberrel fordult már elő, főleg telefonról.
Engem amúgy addig nem zavar a lepontozás, amíg nem azokról az emberekről van szó, akik témától-kérdéstől függetlenül mindenkit lepontoznak, nem is írnak semmit, nincs is véleményük, olyanok, mintha ügyeletesen ki lenne nekik osztva, adott kérdés alatt véleménytől függetlenül mindenkinek osszák a pirost. Ez a jelenség sokaknak feltűnt már, akik többet járnak ide fel.
Szerintem ez is csak azt mutatja, hogy az ide írók többsége borzasztóan frusztrált.
hasonló jelenség, mikor a nem túl okos 30+-os nők egyből nekiállnak magyarázni a bizonyítványt, vagy azonnal nekitámadnak a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!