Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Megtörténhet itt olyan, hogy...

Megtörténhet itt olyan, hogy nincs kint a nevem, de valaki mégis minden válaszomat felismeri?

Figyelt kérdés
2021. szept. 21. 21:15
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
29: Természetesen arra gondolok, amikor a főnök konkrétan közli, hogy mit szeretne, csak példát nem írtam. Pl.: "Le tudnál-e menni kitakarítani az alagsori hűtőkamrát?" Ha ezt így kérdezi, akkor azt feleled, hogy le tudnál, de nem mész le, mert ez csak egy eldöntendő kérdés? Vagy ha a rendőr megkérdi, hogy láthatná-e a jogosítványodat, akkor azt feleled, hogy igen, de addig nem adod oda, amíg nem szólít fel rá, mert ez így csak eldöntendő kérdés?
2021. szept. 25. 10:02
 32/34 kriszpo ***** válasza:

31: Utolsó hozzászólásom a témában.

Sok olyan ember (ismerősöm) van aki eldöntendő kérdésekre 1-2 szavas választ ad azért, hogy a kérdezőt arra sarkallja, hogy fogalmazza meg a kérdését pontosabban. Ezt a törvény nem tiltja.

"Le tudnál-e menni kitakarítani az alagsori hűtőkamrát?" Ez eldöntendő kérdés, a válaszom rá: "Le" vagy "Igen".

" Vagy ha a rendőr megkérdi, hogy láthatná-e a jogosítványodat.." Először is ez eléggé ritka, mert általában ez úgy szokott történni: "Jó napot kívánok! Közúti ellenőrzés. Jogosítványt. forgalmit, személyigazolványt kérem ellenőrzésre." De ha valami oknál fogva mégis azt kérdezné, hogy "láthatná-e", akkor a válaszom: "Igen" és már oda is adom neki. A verbális válasz csak egy "igen", a non-verbális pedig maga a cselekedet. Nem kell nekem még magyarázni, anekdótázni mellé, hogy: "Benne van a táskámban, ami itt van mellettem az ülésen. Most elhúzom a cipzárt, hogy ki tudjam venni és akkor oda tudom adni Önnek."

Szerintem ne vitatkozzunk ezen többet. Nem kell a dolgokat túlbonyolítani. Röviden, egyszerűen. Ennyi az egész. 40 évesen ebből még soha nem volt problémám az életben!

2021. szept. 26. 07:59
 33/34 anonim ***** válasza:

32: KÍváncsi vagyok, ha mondjuk valamiképpen egy szakadék szélére kerülsz, ahol már csak fél kézzel tudsz kapaszkodni, és meglátod, hogy valaki épp arra sétál, akkor vajon mennyire ügyelnél hirtelen a szájbarágós fogalmazásra. "Legyen szíves könyörgöm, fel tudna húzni engem?" Erre azt feleli, "Fel tudnám.", majd elsétál, mert nem kérted meg rá, hogy húzzon is fel. Feltételezem, nem nyugtáznád le magadban annyival, hogy a te hibád, mert felszólítás helyett eldöntendő kérdést tettél fel.

Ez nagyjából az a gondolkodási színvonal, mint hogy:

- Hány óra?

- Nem beteg, jól érzi magát.

- Mennyi az idő?

- Nem eladó.

2021. szept. 26. 11:05
 34/34 anonim ***** válasza:
Lényeg, ami lényeg, az oldal üzemeltetői minél tovább várnak avval, hogy bevezessenek valami praktikusabb szabályt a trollok irtása végett, az oldal annál inkább elveszti a rendeltetésszerű funkcióját, aminek eleve indult. Érdemes megnézni az indulás utáni első 2-3 évben feltett kérdéseket. Akkor még tényleg az volt, hogy valaki feltett egy kérdést, majd aki tudott, az segítő választ adott, a kérdező pedig megköszönte. Mára viszont igen erősen trollok és fotelhuszárok melegágya lett.
2021. szept. 26. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!