Melyik a jobb, itt a Gyakori Kérdéseken: nyilvános nicknév vagy anonimitás? Miért azt választottad, amit?
Anonímként nagyobb a szája mindenkinek, ami nagyon sokszor kell is, ha olyan a téma. Mert így akkor ha valaki nagyon ráhívja magára a többieket, a későbbi előítéletek elkerülhetők. Tehát őszintébbnek lehet ilyen módon lenni.
Viszont ha valaki vállalja a nevét, még ha nem is igazi név, de akkor az alapján már úgy kb meg lehet ismerni az adott illetőt, ki tud alakulni egyfajta bizalom.
Én nagyon sokáig névtelenül használtam az oldalt, kaptam is néha az ívet rendesen. Aztán egyszer csak hirtelen felindulásból engedélyeztem a név megjelenítését, azóta érezhetően emberibb a helyzet.
Azért vagyok anonim, mert lehet.
Nekem fura is, hogy van, aki nem ezt választja. Általában észre sem szoktam venni, ha valakinek ki van írva a neve, mert egyrészt megszoktam, hogy a többségnek nincs, másrészt nem érdekel. A 2-esnél se vettem volna észre, ha nem írja. :)
Szerintem jó dolog, így nem lehet rászállni senkire, csak mert nem tetszik a véleménye, vagy épp mert tetszik.
Aki egy bunkó állat, az nicknévvel is az lenne (ha nem lehetne anonim).
A trollokkal meg az a baj, hogy hiába jelentgetik őket, hiába bannolnák, hamar visszaregel, ha akar.
4.
Anonim, bizonyos kényes/kellemetlen témájú kérdések miatt.
Pontozást sose nézek, mert tudomásul kell venni, hogy itt érzelmi alapon pontoznak az emberek, nem "szakmai" alapon. Én magam nem is nagyon szoktam használni ezeket a gombokat.
Anonimként jobban válaszolok kérdésekre. Névvel nem írnék olyan kérdésekhez amikben saját példa, saját tapasztalat a kérdés, vagy ezekkel lehet válaszolni. Hiába nem valós név, de az itt-ott elszórt infó a válaszokban, egész szép képet lehetne kapni az emberről.
Hisz itt apránként mindent leírunk magunkról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!