Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Nem lenne jó, ha úgy lehetne...

Nem lenne jó, ha úgy lehetne itt az oldalon pontozni, hogy meg is kellene indokolni?

Figyelt kérdés
Sok ostoba olyan kérdésekre adott válaszokat is lepontoz, hogy pl. mi a kedvenc ételed, színed. Vagy olyan kérdésnél, ahol véleményt kérnek. Ha valaki leírja a véleményét,100%-os választ ad, mégha nem is egyezik máséval.

2021. júl. 31. 09:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ennek az egész pontozósdinak amúgy sok értelme nincs, most ha valaki valamit kérdez, úgy is elolvassa a válaszokat, és saját maga fogja eldönteni, hogy számára melyik hasznos.
2021. aug. 1. 00:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Olyankor lehet értelme a pontozósdinak, ha mondjuk egy márkára kérdez rá az ember. Mondjuk melyik márkájú hűtőt érdemes venni? Vagy épp nem venni. Ilyenkor lehet haszna a pontozásnak.
2021. aug. 1. 09:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

És azokat ki olvassa el?

Értékelésnél a kérdés az, hogy mennyire hasznos. Ha segített nekem a válasz, (vagy segítene, ha lenne olyan problémám, amiről ugye szól a kérdés,) akkor zöld, ha segített, de sok hülyeséget írt, szürke, ha nem, és még bújni is, akkor piros. Indokoljam meg, hogy segített? Hogyan? Fényképezzem le tökfőzeléket, amiért az ő receptötletével lett tökéletes? Gondolkodj már...

2021. aug. 3. 07:32
 14/22 A kérdező kommentje:

13-as! Hülyeségeket írsz. Írtam példát is, hogy a kérdező feltesz egy kérdést, mondjuk azt, hogy mi a kedvenc ételed? Én megírom, hogy tökfőzelék. Akkor te mi alapján ítéled haszontalannak a választ? Egyrészt nem tudod, hogy mi az én kedvenc ételem, másrészt nem te tetted fel a kérdést, így lényegtelen, hogy számodra hasznos-e, az a lényeg, hogy a kérdezőnek hasznos legyen.

Az indoklást pl a moderátorok olvashatnák és ha valaki ostobasággal indokolja, mondjuk azzal, hogy "azért pontoztam le, mert én nem szeretem a tökfőzeléket" akkor törlik a pontozását, mert nem az volt a kérdés, hogy az xy olvasó szeteti-e a tökfőzeléket.

Ha arra a kérdésre, hogy hol lehet tököt venni, én megírom, hogy az Obiban, akkor lepontozhatsz azzal az indokkal, hogy ott nincs tök. A moderátorok megnézik és látják, hogy jogos az indok.

2021. aug. 3. 19:25
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Vedd figyelembe a másik oldalát is. Ha egy válasz hasznos és jó, és fel akarod pontozni, miért kellene tételesen megindokolni azt? Ha van 10 jó válasz, tízszer le kellene írnom hogy a válasz rendben van. A moderátornak pedig tízszer ellenőriznie kellene, hogy mi volt a válasz, az valóban jó volt-e, és egyezik-e az értékelésemmel és annak indokával. És ezt megcsinálja minden nap mondjuk 5000 ember 30 ezer kommenttel, a moderátorok pedig egyesével mindent megvizsgálnak, hogy minden egyezik-e.

Nyilvánvaló, hogy ilyen nem kivitelezhető, és soha nem kerülne bevezetésre. Szegény modoknak az is sokszor megfeszített munka, hogy a napi jelentéseket (ami legyen mondjuk a napi 17 ezer kérdés+válasz 1-3%) végigellenőrizzék.

2021. aug. 3. 20:19
 16/22 A kérdező kommentje:

Hasznos értékelést nem kellene indokolni és a moderátorok akkor olvasnák az indoklást, ha valaki szól, hogy igazságtalanul lepontozták.

Ez körülményesebb lenne, mint ahogy most van, de igazságos.

2021. aug. 3. 20:57
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Még én írok hülyeséget 🤣😂
2021. aug. 3. 21:03
 18/22 A kérdező kommentje:
Amit te írtál, az egyértelmű hülyeség, egy valaki által feltett kérdésre adott válaszoktól nem várhatod, hogy a te problémádat oldja meg. Amit én írtam, az meg egy lehetőség, lehet, hogy nem jó megoldás.
2021. aug. 3. 21:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor idézek neked: "Hasznos számodra ez a válasz?"
2021. aug. 3. 21:44
 20/22 A kérdező kommentje:
Ez hol van?
2021. aug. 3. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!