Nem lenne jó, ha úgy lehetne itt az oldalon pontozni, hogy meg is kellene indokolni?
És azokat ki olvassa el?
Értékelésnél a kérdés az, hogy mennyire hasznos. Ha segített nekem a válasz, (vagy segítene, ha lenne olyan problémám, amiről ugye szól a kérdés,) akkor zöld, ha segített, de sok hülyeséget írt, szürke, ha nem, és még bújni is, akkor piros. Indokoljam meg, hogy segített? Hogyan? Fényképezzem le tökfőzeléket, amiért az ő receptötletével lett tökéletes? Gondolkodj már...
13-as! Hülyeségeket írsz. Írtam példát is, hogy a kérdező feltesz egy kérdést, mondjuk azt, hogy mi a kedvenc ételed? Én megírom, hogy tökfőzelék. Akkor te mi alapján ítéled haszontalannak a választ? Egyrészt nem tudod, hogy mi az én kedvenc ételem, másrészt nem te tetted fel a kérdést, így lényegtelen, hogy számodra hasznos-e, az a lényeg, hogy a kérdezőnek hasznos legyen.
Az indoklást pl a moderátorok olvashatnák és ha valaki ostobasággal indokolja, mondjuk azzal, hogy "azért pontoztam le, mert én nem szeretem a tökfőzeléket" akkor törlik a pontozását, mert nem az volt a kérdés, hogy az xy olvasó szeteti-e a tökfőzeléket.
Ha arra a kérdésre, hogy hol lehet tököt venni, én megírom, hogy az Obiban, akkor lepontozhatsz azzal az indokkal, hogy ott nincs tök. A moderátorok megnézik és látják, hogy jogos az indok.
Vedd figyelembe a másik oldalát is. Ha egy válasz hasznos és jó, és fel akarod pontozni, miért kellene tételesen megindokolni azt? Ha van 10 jó válasz, tízszer le kellene írnom hogy a válasz rendben van. A moderátornak pedig tízszer ellenőriznie kellene, hogy mi volt a válasz, az valóban jó volt-e, és egyezik-e az értékelésemmel és annak indokával. És ezt megcsinálja minden nap mondjuk 5000 ember 30 ezer kommenttel, a moderátorok pedig egyesével mindent megvizsgálnak, hogy minden egyezik-e.
Nyilvánvaló, hogy ilyen nem kivitelezhető, és soha nem kerülne bevezetésre. Szegény modoknak az is sokszor megfeszített munka, hogy a napi jelentéseket (ami legyen mondjuk a napi 17 ezer kérdés+válasz 1-3%) végigellenőrizzék.
Hasznos értékelést nem kellene indokolni és a moderátorok akkor olvasnák az indoklást, ha valaki szól, hogy igazságtalanul lepontozták.
Ez körülményesebb lenne, mint ahogy most van, de igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!