Miért van ez a hülyeség a Gyakorikérdések.hu-n, hogy a jó válaszokat sokszor a buták lepontozzák, a rosszakat pedig fel? Szerintetek is ez egy jó megoldás lenne?
Most realizáltam (pedig nem a legújabb vagyok) és egyben verte ki nálam a biztosítékot, hogy ez nemhogy sokszor, hanem szinte mindig előfordul. Minden kategóriában előfordul, de vannak olyan kategóriák, ahol gyakrabban. Minden kategóriában előfordul, hogy a tudatlan, buta, a témában nem járatos, esetleg tudatosan vagy önhibáján kívül szubjektív válaszokat adó emberek a hasznos, objektív, értelmes, valós tényeken alapuló, igaz, jó válaszokat jól lepontozzák, a haszontalan, nem igaz "tényeket" közlő, sarkított stb. válaszokat, amelyeket szintén tudatlan emberek írtak, jól felpontozzák. Utána a válaszod hasznossága, illetve általánosan az összes válaszod hasznosságának a százaléka pedig jól el lesz szúrva, csak azért mert egyesek nem vagy rosszul tudnak valamit vagy pedig egyeseknek nem tetszenek a TÉNYEK vagy esetleg tanácsok, dolgok. Nem csak a saját, hanem más felhasználók válaszainál is szembesültem ezzel. Most például láttam egy haszontalan, helytelen választ 100%-on, alatta a kiigazítását pedig 0%-on. Én szerintem beképzeltség nélkül elmondhatom, hogy képzett vagyok a témában, mivel sokat foglalkoztam vele és igaza volt a 0%-os, helyes kiigazítást adó válaszolónak.
Az egyik másik "kedvencem", amikor a kérdés az emberek véleményét kérdezi, de egyesek ha nem értenek egyet valakivel, úgy gondolják, hogy nekik kötelességük lepontozni.
Szerintem erre jó megoldás lenne, ha csak az értelmesek, a hasznos, jó válaszokat adók pontozhatnának bármilyen irányba válaszokat. Ez úgy dőlne el, hogy akiknek jók a válaszaik, azok bekerülnének abba a "csoportba", akik pontozhatnak és az ő pontozásaik alapján hasznos válaszolókkal bővülne folyamatosan ez a kör. Bár egy kicsit nehezebb megoldás, de az is lehetne, ha objektív, a témában képzett emberek, akiket a GYK felkér engedélyeznék ezt a lehetőséget.
Miért van ez így? Ti is összefutottatok már ilyennel? Szerintetek ez jó megoldás lenne?
Sok IQ-ban is a béka segge alatt van, de mivel olyan alacsony szinten van, hogy nem azokra hallgat, akik értenek hozzá, hanem a saját maga hülyeségét próbálja továbbra is igazolni.
Úgy lehetne eldönteni, hogy független, szakértők megnézik a válaszait és ez alapján értékelik. Tehát olyan emberek, akiknek nagy a tudásuk a témakörben és nem a legbutább valaki, aki akárki lehet. Ez által lenne jogosultságuk nekik is pontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!