Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Most akkor mit is jelent a...

Most akkor mit is jelent a "PRIVÁT"?

Figyelt kérdés
Mit jelent a privát üzenet? Szoktam kapni beszólásokat, és néha nálam is elszakad a cérna és én is írok privát üzenetet. A napokban figyelmeztetést kaptam hogy csúnyákat írok privátban. Most akkor hogyan is működik ez? Hányan látják a privátnak nevezett üzeneteket és miért baj az ha én is úgy reagálok ahogy velem viselkednek és beszólogatnak????

2021. máj. 19. 10:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

A kérdező kommentje:

"Odáig azért biztosan nem süllyedek hogy dedós módjára jelentgetem"

Nézőpont kérdése, ki a dedós. Itt egy olyan rendszer működik, ami nem tudja automatikusan kiszűrni a hülyéket, ergo a közösség tagjainak aktív részvételére, segítségére épít. Magyarul akkor van esély a hülyék kiszűrésére, ha a normális közösség jelzi, hogy ki a hülye, a nem közéjük való.

"Csak azért azt elvárná az ember"

Az ember sok mindent elvárhat, a legtöbben azt várják el, hogy a sültgalamb a szájukba repüljön. Az élet azonban nem így működik.

"de mostantól fogva keresztlyukat ütök a fejembe"

Személyes magánvéleményem az, hogy felőlem azt csinálsz amit akarsz, de a viselkedésed inkább hasonlít sértődött óvodáséra, mint érett, felnőtt emberére. Meg kéne értened, hogy nélküled - és persze a többi értelmes tag nélkül - nem működik a hülyék kiszűrése. Ezen nem megsértődni kéne meg spiclinek érezni magad, hanem megérteni, hogy a hülyék jelentésével a közösség javát szolgálod.

2021. máj. 19. 14:39
 12/25 anonim ***** válasza:
60%
Semmi sem privát. Sqjnos.
2021. máj. 19. 15:26
 13/25 A kérdező kommentje:
#11-nek:59 éves pedagógus vagyok, ha nem csak a betűimet olvasnád hanem értelmezni is tudnál akkor leszűrted volna a lényeget: Életemben igen sokszor figyelmeztettem és fegyelmeztem, de mielőtt megtettem MINDIG megkérdeztem vagy megnéztem a másik oldal véleményét is.
2021. máj. 19. 16:05
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

Bocs, de a másik oldal véleményét miért és miröl kérdeznédd meg, ha küldene neked egy képet a nemiszervéröl? Megérdeklödnéd, hogy véletlen volt, vagy mit kérdeznél?

És az ilyeneket igenis kell jelenteni, mert rengeteg embert zaklatnak ilyenekkel és csak a moderátorok tudják öket letiltani!

2021. máj. 19. 16:11
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

Ízlelgetem itt a témát, ami lényegében: 59 éves pedagógus panaszkodik, mert felháborítja, hogy arra figyelmeztetik, ne káromkodjon privát üzenetben, beszéljen emberi módon másokkal.

Vótmá? Ugyanaz a téma.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1114453..

2021. máj. 19. 16:17
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

"59 éves pedagógus vagyok"

Nincs sok jelentősége sem a korodnak, sem a szakmádnak.

"ha nem csak a betűimet olvasnád hanem értelmezni is tudnál"

Igyekeztem a lehető legjobban megérteni, amit írtál. Mondjuk őszintén remélem, hogy 59 éves pedagógusként a tanítványaiddal nem így beszélsz!

"Életemben igen sokszor figyelmeztettem és fegyelmeztem, de mielőtt megtettem MINDIG megkérdeztem vagy megnéztem a másik oldal véleményét is."

Nem értem, hova akarsz kilyukadni. Egyrészt leírod, hogy primitív, bunkó paraszt stílusban szoktál privát üzeneteket írni, majd kijelented hogy te nem fogsz senkit jelentgetni, inkább hagyod a csipába. Ez hol, milyen értelmezés mentén jelenti azt, hogy te a másik oldal véleményére vagy kíváncsi? Számomra itt semmi ilyen nem hangzott el, hanem bevágtad a sértődöttet.

2021. máj. 19. 16:18
 17/25 anonim ***** válasza:
95%

Remélem nem nyelvtant tanítasz, kedves kérdező. ;)

"dedós módjára jelentgetem"

Általánosságban ez az elsődleges módja, hogy egy online közösség fenntartsa a színvonalát. Ha te ezt inkább privát sértegetésekkel oldod meg, ám legyen, csak akkor újra kell értelmezned, számodra mit jelent a közösség. Például ha egy diákodat kirekesztik, naponta molesztálják, megalázzák, akkor azt tanácsolod, hogy vívja meg a saját harcát, ne kérjen segítséget? (Vajon miért nem lepődnék meg rajta...)

2021. máj. 19. 16:44
 18/25 anonim válasza:
16%
Jó bunkó módon beleálltatok a kérdezőbe de az a baj hogy teljesen másról beszéltek mint amit Ő kérdezett. Azt kérdezte röviden: a privátot hányan láthatják. Ha erre a válasz az hogy többen, esetleg az hogy jelentgetés alapján bizonyíték nélkül lehet vele foglalkozni akkor ez bizony törvénytelen és jogilag szabálysértés! Egyébként pedig igen, privátban (akár telefonon akár levélben senkinek semmi köze hozzá hogy mit is ír a harmadik szomszédnak, ha valaki belenéz szintén törvénytelen." Például ha egy diákodat kirekesztik, naponta molesztálják, megalázzák, akkor azt tanácsolod, hogy vívja meg a saját harcát, ne kérjen segítséget? (Vajon miért nem lepődnék meg rajta...)" Válaszolónak: Drágám!: PRIVÁT üzenetekről írt a tanár úr!!!!! A "kirekesztik, molesztálják, megalázzák" NEM privát tevékenység!
2021. máj. 20. 09:17
 19/25 anonim ***** válasza:
92%

""kirekesztik, molesztálják, megalázzák" NEM privát tevékenység!"

El vagy tájolva, egyszerű barátom. Két fél között is megtörténhet, ahogy itt is priviben, mégis meghatározza egy csoport színvonalát. Gondolkodj még ezen egy kicsit.

Amúgy pedig olvasd el a kérdést, hogy milyen problémát ír le.

2021. máj. 20. 09:45
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszi #18-as! Igen, sajnos mindig ez van. Kérdezel valamit akár egy technikai eszközről, a válaszolók egy része tisztelet a kivételnek öt perc után már például a kutyasétáltatásról vagy a politikáról küld neked értelmetlen monológokat!
2021. máj. 20. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!