Ha a GYIK szabályzatában alapból szerepel hogy csak 16 évesek regisztráljanak akkor miért írják ki a pl.tini párkapcsolatoknál hogy csak 16 évesek válaszolhatnak?
Figyelt kérdés
2020. okt. 18. 17:02
1/6 anonim válasza:
A kategória szabálya régebbi, mint a GDPR, és azt nem módosították/aktualizálták. Emellett sokan nem veszik figyelembe a korhatárra vonatkozó előírást, így a kategóriában ott maradt nyomatékosításként a régi szabály is.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem,de mondjuk szerintem így is sok tizenéves használja..csak kiváncsi voltam hogy ha alapbol regisztrácionál ot van ide miért kell
Ment a zöld😉
2020. okt. 18. 17:23
4/6 anonim válasza:
Egész pontosan: Az ember 13-tól 19 éves koráig számít tinédzsernek (angolul teenager) , mert az angol nyelvben ezek a számok végződnek teen-re.
5/6 anonim válasza:
Én inkább úgy mondanám, hogy régen ez volt a jelentése, már annyira gyorsan érnek a mai gyerekek hogy lejjebb tolódott ez a korhatár. Ezért is jött létre a "tween" (a "ten", "twelve" és "teen" is belemagyarázható) kifejezés, ami már utal a tinédzserkorra. Ezt általában 10-12 éves korra teszik, de van olyan forrás ami 8-12 évest is említ. Ma már 8 évesen is elkezdenek menstruálni és érni a lányok, biológiailag ők már nem gyerekek innentől kezdve. 13 évesen vagy utána pedig sokan már rendszeres nemi életet is élnek, így értelmét vesztette, hogy 13 évtől nevezd meg ezt az életszakaszt.
6/6 A kérdező kommentje:
Tudom mi a tinédzser..
És ezt nem is értem mért irtátok
Leirtam hogy azt nem értettem hogy ha 16 éves alapbol a regisztrácio (alapbol nem johetnek 16 even alattiak) akkor miért kell külön kiirni a tini párkapcsolatoknál hogy 16 even aluliak
De választ kaptam ugyhogy
Okés.
Pont
2020. okt. 18. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!