Itt miért pontozzák le a jó/normális válaszokat?
Egy csomószor van olyan, hogy válaszolok egy kérdésre erre engem lepontoznak a következő válaszoló leírja ugyanazt mint én más szavakkal és ő meg 100%-os...
Vagy leírom a választ és azt bízonyítom is egy belinkelt forrással erre lepontoznak, de azt akinek fogalma sincs a válaszról vagy nyílvánvalóan hibás a válasza felpontozzák.
Ez mi?
Már vagy 4-5 éve fenn vagyok az oldalon, de ha ez így marad biztos, hogy lelépek. Nem azért válaszolok/segítek, hogy utána csak csökkenjen a százalékom, esetleg vissza is essek szintet...
1. Kuldj konkret peldat es megmondom mi a baj
2. Aruld mar el mire jo ez a pontozas? Miert van szukseged egy ilyen fals visszaigazolo rendszerre?
3. Ha mar pontozas: tudtad hogy a legertelmesebb valaszolok nincsenek 80% felett? Sem 40% alatt?
Rájöhettél ennyi idő alatt, hogy nem az a lényeg, hogy válaszod jó legyen, hanem az, hogy a kérdezőnek tetszik-e.
A lepontozók közül sokan nem tudnak különbséget tenni "hasznos" és a "tetszik" fogalmak között, ezért atán azt is lepontozzák, amit talán hasznosnak találnak, de nem tetszik.
Aki a Facebookon és az egyéb közösségi rongyrázós oldalakon szocializálődik, annak nem hasznos az, ami véleményével ellenkezik.
.
Ne a pontokra és a százalékra hajts, hiszen ha 100 olvasó közül egynek is hasznára vált válaszod, már megérte a klaviatúrád koptatása.
Ők nem fogják "hasznos"-nak jelölni válaszod, mert azzal saját pontjait csökkenti.
Nekem, már a regisztrálás előtt, olvasgatva válaszokat, 4-5 perc is elég volt ahhoz, hogy felismerjem: a válaszok értékelését nem kell figyelembe vennem; közel sem mindig mutatja a valós értéküket. Ráadásul olyanokat olvastam, hogy törjön le a keze, vagy dögöljön meg, aki lepontozta a válaszomat! Meg a számonkérések: aki lepontozta a 3-as válaszom, indokolja meg! Eleve szubjektív az értékelés: hasznos SZÁMODRA ez a válasz? A használati útmutató is véleménynyilvánításként ír a válasz értékeléséről: „Mások válaszáról a VÉLEMÉNYED a válasz értékelésével fejezheted ki.”. Ha valakinek az a véleménye a válaszomról, hogy nem hasznos, és ezt értékeléssel ki is akarja mutatni: tegye!
Neked 4-5 évre volt szükséged, és más következtetésre jutottál: nem annyira tartod, amennyit ér, hanem fontos számodra. És, mivel azért válaszolsz, segítesz, hogy ne csökkenjen a százalékod, pláne, ne essen vissza a szinted: lelépést tervezel. Szíved joga.
1. Itt van a 10 vagyok, teljesen igaz amit írok mégis lepontoztak...
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..
3. Az oké, hogy neked nem fontos, de attól még másoknak az. Meg egy csomó kérdező azt nézi mennyire magas a válaszoló hasznossága (hány pipa van felül) és ha alacsony/kevés kapásból el sem hiszi a választ vagy lepontozza.
"És, mivel azért válaszolsz, segítesz, hogy ne csökkenjen a százalékod, pláne, ne essen vissza a szinted"
Nem ezt írtam, hanem pont az ellenkezőjét, ne forgassd ki a szavaim...
Mert azt pontozzák hogy mennyire tetszik vagy nem tetszik ugyanúgy mint egy közösségi oldalon.
Pedig azt kellene hogy hasznos vagy nem hasznos.
6. Az addig oké, de egy adott tényen pl: amit belinkeltem vagy azon, hogy a lónak 4 lába van vagy bármi máson, ami egyértelműen bizonyítható mit kifogásolnak vagy mi nem tetszik az adott tény?
És akkor miért azt büntetik aki leírta?
Akkor van mégegy elméletem. Mint tudjuk 2 féle % van amit amit a Toplistás helyezéseid-re rákattintva nézhetsz meg. Az egyik hogy hány %-ban hasznosan értékelsz válaszokat.
"Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezőleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont"
Magyarán ha ellenkezően szavazok a többiekkel kevesebbet ér a pontozásod. Nem igazságos szerintem így. Plusz ezt azt szüli hogy egyes emberek nem fognak őszintén szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!