Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Itt miért pontozzák le a...

Itt miért pontozzák le a jó/normális válaszokat?

Figyelt kérdés

Egy csomószor van olyan, hogy válaszolok egy kérdésre erre engem lepontoznak a következő válaszoló leírja ugyanazt mint én más szavakkal és ő meg 100%-os...

Vagy leírom a választ és azt bízonyítom is egy belinkelt forrással erre lepontoznak, de azt akinek fogalma sincs a válaszról vagy nyílvánvalóan hibás a válasza felpontozzák.

Ez mi?

Már vagy 4-5 éve fenn vagyok az oldalon, de ha ez így marad biztos, hogy lelépek. Nem azért válaszolok/segítek, hogy utána csak csökkenjen a százalékom, esetleg vissza is essek szintet...

2020. jún. 21. 07:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

1. Kuldj konkret peldat es megmondom mi a baj

2. Aruld mar el mire jo ez a pontozas? Miert van szukseged egy ilyen fals visszaigazolo rendszerre?

3. Ha mar pontozas: tudtad hogy a legertelmesebb valaszolok nincsenek 80% felett? Sem 40% alatt?

2020. jún. 21. 07:42
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

Rájöhettél ennyi idő alatt, hogy nem az a lényeg, hogy válaszod jó legyen, hanem az, hogy a kérdezőnek tetszik-e.

A lepontozók közül sokan nem tudnak különbséget tenni "hasznos" és a "tetszik" fogalmak között, ezért atán azt is lepontozzák, amit talán hasznosnak találnak, de nem tetszik.

Aki a Facebookon és az egyéb közösségi rongyrázós oldalakon szocializálődik, annak nem hasznos az, ami véleményével ellenkezik.

.

Ne a pontokra és a százalékra hajts, hiszen ha 100 olvasó közül egynek is hasznára vált válaszod, már megérte a klaviatúrád koptatása.

Ők nem fogják "hasznos"-nak jelölni válaszod, mert azzal saját pontjait csökkenti.

2020. jún. 21. 07:54
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Nekem, már a regisztrálás előtt, olvasgatva válaszokat, 4-5 perc is elég volt ahhoz, hogy felismerjem: a válaszok értékelését nem kell figyelembe vennem; közel sem mindig mutatja a valós értéküket. Ráadásul olyanokat olvastam, hogy törjön le a keze, vagy dögöljön meg, aki lepontozta a válaszomat! Meg a számonkérések: aki lepontozta a 3-as válaszom, indokolja meg! Eleve szubjektív az értékelés: hasznos SZÁMODRA ez a válasz? A használati útmutató is véleménynyilvánításként ír a válasz értékeléséről: „Mások válaszáról a VÉLEMÉNYED a válasz értékelésével fejezheted ki.”. Ha valakinek az a véleménye a válaszomról, hogy nem hasznos, és ezt értékeléssel ki is akarja mutatni: tegye!

Neked 4-5 évre volt szükséged, és más következtetésre jutottál: nem annyira tartod, amennyit ér, hanem fontos számodra. És, mivel azért válaszolsz, segítesz, hogy ne csökkenjen a százalékod, pláne, ne essen vissza a szinted: lelépést tervezel. Szíved joga.

2020. jún. 21. 07:59
 4/17 A kérdező kommentje:

1. Itt van a 10 vagyok, teljesen igaz amit írok mégis lepontoztak...

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..

3. Az oké, hogy neked nem fontos, de attól még másoknak az. Meg egy csomó kérdező azt nézi mennyire magas a válaszoló hasznossága (hány pipa van felül) és ha alacsony/kevés kapásból el sem hiszi a választ vagy lepontozza.

"És, mivel azért válaszolsz, segítesz, hogy ne csökkenjen a százalékod, pláne, ne essen vissza a szinted"

Nem ezt írtam, hanem pont az ellenkezőjét, ne forgassd ki a szavaim...

2020. jún. 21. 08:26
 5/17 A kérdező kommentje:
Ja, és azt még nem írtam, hogy olyanokat is lepontoznak, hogy pl: valaki leírja a súlyát/ alakját, mert ezt kérdezték és ott is lepontozzák az összes választ...
2020. jún. 21. 08:45
 6/17 anonim ***** válasza:
72%

Mert azt pontozzák hogy mennyire tetszik vagy nem tetszik ugyanúgy mint egy közösségi oldalon.

Pedig azt kellene hogy hasznos vagy nem hasznos.

2020. jún. 21. 12:30
 7/17 A kérdező kommentje:

6. Az addig oké, de egy adott tényen pl: amit belinkeltem vagy azon, hogy a lónak 4 lába van vagy bármi máson, ami egyértelműen bizonyítható mit kifogásolnak vagy mi nem tetszik az adott tény?

És akkor miért azt büntetik aki leírta?

2020. jún. 21. 12:40
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

Akkor van mégegy elméletem. Mint tudjuk 2 féle % van amit amit a Toplistás helyezéseid-re rákattintva nézhetsz meg. Az egyik hogy hány %-ban hasznosan értékelsz válaszokat.

"Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezőleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont"

Magyarán ha ellenkezően szavazok a többiekkel kevesebbet ér a pontozásod. Nem igazságos szerintem így. Plusz ezt azt szüli hogy egyes emberek nem fognak őszintén szavazni.

2020. jún. 21. 12:54
 9/17 anonim ***** válasza:
38%
*pontozásom
2020. jún. 21. 12:55
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
Mert az emberek többsége idióta. A jól hangzó, ám tartalmatlan vagy hamis bullshitek tetszenek nekik, míg az igazság gyakran kellemetlen számukra.
2020. jún. 21. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!