Mit gondoltok, bele fog bukni a GYIK, ha marad az új dizájn?
Jópár hsz-ban olvastam már ezt, és én is egyetértek vele.
Itt az állandó, rendszeres felhasználók válaszolgatnak főleg, nem az alkalmilag beesők. Aki állandó, az azért állandó, mert meg volt elégedve a régi kinézettel. De most ez így használhatatlan. Tegnap is, ma is 10 perc alatt hányingerem lett attól, hogy a folyamatos scrollozás miatt állandóan mozog a szemem előtt a kép, ráadásul egy vakító háttéren. (A nagy betűk miatt kevés szöveg fér el egyszerre a monitoron, folyamatosan tekerni kell.)
Ha elkopnak a "régi motoros" válaszolók, akkor nem lesz elég (megfelelő minőségű) válasz, és el fognak kopni idővel a kérdezők is. Ez lesz a bukás oka.
A hsz-ok túlnyomó többsége szerint ez így nagyon rossz. Aki szerint jó, az meg nyilván az új dizájn "fejlesztő"-je, és azért ír pártoló szöveget, hogy ilyen is legyen. :)
Személy szerint a kinézet nem érdekel, csak annyiban, hogy olvashatónak kellene lenni, nem zavarónak, na és áttekinthetőnek, hogy elkülönüljenek a válaszok. De pont a használhatóság az, ami totálisan megszűnt.
Kizárt, hogy belebukjon.
Eleinte én is szörnyűnek találtam, adott kérdéseknél így szavaztam, és ilyen válaszokat is írtam. El voltam keseredve, mert rövid idő alatt a fejem is belefájdult.
Aztán, elég hamar, változtattak; most már semmi gondom sincs vele; igaz, csak PC-ről használom, de ez mindig is így volt, okostelefonom nincs is.
Úgyhogy, akár tőlem is olvashattál nem tetszést, emeltem a nem tetsző szavazatok számát; de a változtatás után már más a véleményem.
Sokaknak tetszhet az évek óta hiányolt „Ismerkedés” kategória, már használják is; az a tippem, hogy egyre többen lesznek.
És több új, hasznos szolgáltatás van, amit mostmár örömmel tapasztalok, mert nem fárad el a szemem.
A lényegi része pedig megmaradt.
Nem vagyok fejlesztő, semmi közöm sincs a Gy.k.-hoz azon kívül, hogy kb. 8 év óta sokat használom. Én tudom, és akik ismernek is, tudják, ismeretlenek pedig vagy elhiszik, vagy nem; legfeljebb tévednek, de az nem változtat a valóságon.
#11: Nem, nincs ingyen az oldal, csak látszólag. Az oldal belőled és belőlem él. Nekünk szolgáltat. Nem pénzzel fizetsz, hanem az időddel és a figyelmeddel. Emögött pedig jóval több van, mint elsőre gondolnád.
Google: attention economy.
Most hátha elolvassák ezeket: az új kérdés kiírásánál is van mit javítani. 2x kell választani: kategóriát és alkategóriát. Teljesen következetlen, két különböző megjelenítés, zavaró, és felesleges.
A másik a kulcsszavak megadása. Ahány kulcsszót akarsz beírni, annyiszor válassz új üres mezőt, mert egy mezőbe csak egy szó megy. Ez időrabló.
Mint írtam, az sokadrangú, hogy jól néz-e ki. A baj nem is a rondaság, hanem a használhatatlanság. Megfájdul a fejem, annyit kell ide-oda ugrálnia a szememnek. Ha visszahoznák az eddigi betűméretet, a többi dolgot talán megszoknám, vagy keresnék módot, hogy elviselhetővé tudjam változtatni.
Volt már azért rá példa, hogy a felhasználók nem tolerálták az újítást.
Pl. az Index fórumai. Konkrétan, a Kertészetet ismertem jobban. Ott a kinézetet nem is változtatták meg, csak olyan struktúrába rakták át a topikokat, ami gyakorlatilag senkinek nem volt jó, és megbonyolította a fórumozást. Egyesek megszokták, mások otthagyták. Egy részük pont ide "menekült". Él a fórum, de kevesebb felhasználóval.
Vatera. Az itteni változtatáshoz hasonlót csináltak, teljesen új kinézetet, ami sokkal rondább és főleg használhatatlanabb, mint a régi. Most már leginkább csak kereskedők árulnak, magánemberek alig, ők is extrém magas fix árakon, az árverés mint olyan szinte teljesen eltűnt. Mivel nem érdemes ott nézelődni, ezért nincs vevő se.
Iwiw. Mivel kezdett csökkenni a látogatottság a Facebook miatt, új dizájnt készítettek. Napok alatt becsődöltek.
A Vatera és az Iwiw tervezőihez hasonlóan, a mostani GYIK megtervezői is abból indultak ki, hogy az emberek nem szeretnek sok betűt látni egy oldalon. Igen, vannak ilyen emberek, de azok eddig se szerették ezt az oldalt, hanem Facebookoztak inkább. Ezek után kiesett egy dolog, ami itt tartsa az emberek egy részét.
"Én szerettem megnézni, ki hogyan értékelte a válaszaimat, most ez is megszűnt sajnos. Jó volt a visszajelzéseket látni."
Az előző verzióban te hogyan láttad ezt? Az előzőben éppenséggel nem lehetett, most viszont jól látni, hogy mennyi értékelés érkezett és mennyi zöld és mennyi piros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!