Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » A statisztika, hogy én mennyir...

A statisztika, hogy én mennyire hasznosan értékelek válaszokat, az függ attól is, hogy hányan értékelték a kérdést?

Figyelt kérdés

Pl, van egy válasz, ami 100%-ban hasznos.

Én zöldet adtam rá és rajtam kívül még valaki.

Van egy másik kérdés, ami 90%-ban hasznos, rajtam kívül 8 ember adott rá zöldet, egy pirosat.

Ebben az esetben szerintem a 90%-os válasz hasznosabbnak bizonyul, mivel sokan zöldet adtak, csak egy ember adott pirosat. A másik igaz, hogy 100%-osan hasznosnak bizonyul, de csak 2 ember értékelte.

Szóval az a kérdésem, hogy nagyobb súlya van-e egy olyan értékelésnek, amit többen értékelnek, mint egy olyannak, amit rajtam kívül csak egy valaki, de mondjuk mindkettő válasz 100%-ban hasznosnak bizonyul?

2020. ápr. 30. 17:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Utolsó! Átrágtam magamat a válaszodon.

Az én elképzelésem az, hogy nincs olyan, hogy bizonyos százalék alatt fagy felett tartanak egy választ hasznosnak. Tehát minden válasz hasznos, a 10%-os is nyilván 10%-ban. Szerintem nincs olyan, hogy értékelésenként kapsz pluszt vagy mínuszt és csak egy darabot. Nyilván annál kedvezőbb a statisztikád, minél jobban egyetértesz a többséggel. Tehát ha 90%-ban hasznos válaszra zöldet adsz, akkor javul a statisztikád, ezen értékelés alapján 90%-ban hasznosan értékelsz válaszokat(nem tudom saját szavazat beleszámít-e statisztika szempontjából), ha pirosat adsz, akkor csak ennek az értékelés alapján 10%-ban értékelsz helyesen. Nem hiszem, hogy ez válaszonként úgy lenne, ha a többséggel egyetértesz, akkor 1 pluszt, ha nem, akkor 1 mínuszt kapsz. Szerintem aki kéket ad, annak akkor javul a leginkább a statisztikája, ha az értékelések alapján 50%-hoz minél közelebbi a hasznossága A válasznak. Én sose adtam kéket, vagy csak zöldet vagy csak pirosat.

Más kérdés, hogy szerintem ez nincs rendjén így, mert lehet le és fel pontozni, attól még ha valami le van pontozva, még a kérdező számára lehet hasznos.

2020. máj. 4. 16:41
 12/13 A kérdező kommentje:
Vagy ha ezt %-hoz mérik, akkor ez nyilván 50%. Ha 51 százalékosra adok zöldet, akkor kapok egy pluszt, ha 49-esre adok zöldet, akkor mínuszt kapok. ha így lenne, kicsit primitív értékelés lenne.
2020. máj. 4. 16:46
 13/13 A kérdező kommentje:

Továbbá ez kisit félreérthető és kétértelmű.

Ha egy 10%-os válaszra mínuszt adok, akkor elvileg a statisztikámnak növekednie kellene, holott egyáltalán nem értékeltem hasznosnak azt a választ.

Ezt akár úgy is lehetne értelmezni, hogy saját magadhoz képest mennyire értékeled hasznosnak a válaszokat. Ha csak zöldet adsz, akkor 100%-nak kellene hogy legyen, de nyilván nem erről van szó. Pontosabb lenne úgy megfogalmazni, hogy a többséggel mennyivel értesz egyet ahelyett, hogy mennyire hasznosan értékelsz válaszokat.

2020. máj. 4. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!