Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik nyelvet...

Szerintetek melyik nyelvet érdemesebb tanulni, Koreai vagy a Kínai?

Figyelt kérdés

2019. júl. 13. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Angol, német, olasz
2019. júl. 13. 19:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Hat nem úgy értem bocsi én se fejtettem elég jól ki magam szeretnek egy ázsiai nyelvet tanulni de ezzek közül nem tudok választani ,de tudok angolul
2019. júl. 13. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Kínaival lehet jobban járnál, mivel egyre nagyobb a kínai piac gazdasága, viszont a Koreai nyelv az sokkal könnyebb, mint írás, mint nyelvtan szempontjából. De ez attól is függ milyen munkahelyed stb. stb. lesz.

Ha nem akarsz annyit vesződni, akkor Koreai, az egyik legkönnyebben megtanulható írásmódot használják. Olvasni 1-2 nap után megtanulsz.

De bármelyiket is választod, sok sikert hozzá!

2019. júl. 13. 19:57
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Hát, ha Dél-Koreába készülsz, akkor nyilván nem a kínait, de minden más esetben igen. Itt, Magyarországon jelentős kínai kisebbség él, koreai viszont szinte semmi.
2019. júl. 13. 21:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sokat segített
2019. júl. 14. 17:22
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Kínainál egyszerűbb nyelvtanú nyelv alig akad a Földön. A koreai grammatikája bonyolultabb.
2019. júl. 15. 09:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszön úgy érzem kínai nyelvet választom h
2019. júl. 15. 14:55
 8/10 anonim válasza:
Arora, milyen szinten vagy kínaiból.kerdezo, Ha komolyan tervezed tanulni(c1-fluent) akkor jo ha tudod hogy van nyelvtana a kínainak. Nem is kevés.
2019. júl. 17. 01:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Tisztába vagyok azzal hogy a kínai nyelv sokkal nehezebb a koreainál de valahogy a úgy érzem hogy a kínai nyelvvel sokat többet érnék el és van időm meg tanulni szóval bele fér ,de köszönöm a válaszokat
2019. júl. 21. 01:02
 10/10 anonim válasza:

Kikkel akarsz te kínaiul beszélgetni ? Amelyik kínai ér valamit, az tud angolul. Jobban is, mint az átlag magyar. A többi meg szalagmunkás, ruha boltos vagy büfés. Mivel ez a nép olyan, akár a sáska, mindent ellepnek, biztos lehetsz benne, hogy van elég kínai - magyar félvér az országban. Mivel ők jobban beszélik a kínai nyelvet és jobban ismerik a kínai kultúrát, valamint a kínai a saját fajtáját részesíti előnyben, ezért nyílván őket kérik fel többségben pl. tolmácsolási munkákra.

A koreai nyelv jobban megéri Magyarországon. Kisebb rá a konkurencia, ráadásul nem egy multinál láttam már, hogy igény lenne a koreai nyelvtudásra. A kínaival ellentétben. A kiejtése mindkét nyelvnek nehéz, a nyelvtana a koreainak durvább, viszont az írása a kínainak a durvább és nem is kicsit.

Szóval én e kettő közül inkább a koreait mondanám hasznosnak. Én kínaiul biztos nem tanulok mégegyszer. Elkezdtem, de inkább megtanulok helyette 2-3 fontos európai nyelvet. Időben ugyanaddig tart. Nincs felesleges minimum 5 évem csak a hanzikra.

2019. júl. 30. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!