Melyik nyelvet érdemesebb megtanulni?
Norvégul tanulj. Nem fejtem ki különösképpen, hogy miért. Elégedj meg annyival, hogy messzemenően többet érhetsz el egy norvég nyelvvizsgával, mintsem egy japánnal.
Elvégre az angol-német-norvég nem rossz párosítás.
Ha a japánt akarod megtanulni, akkor komolyan mélyedj el magadban. Csak akkor érdemes abba belevágni, ha szerelmes vagy beléjük.
Szerintem is a norvég ezerszer egyszerűbb mint a japán. A japán nyelvnek(ugyanúgy mint a legtöbb kelet-ázsiai nyelvnek) különböző betűjelei, hiraganái, katanái vannak. Elég hosszadalmas mire betanulod (nekem már maga az abc se ment kb) plusz sok idő. No meg ott van a nyelvtan. De ha szereted a kihívásokat, elkezdheted, de sokra nem fogsz vele menni, kivéve, ha Japánban akarsz dolgozni.
Viszont én még ajánlom a hollandot is, angol+német tudással nagyon könnyű megtanulni. Plusz a hollandot tudod használni még Belgiumban is
Igaz, nem friss a kérdés, de válaszolok.
A kettő közül egyedül a norvég jöhet szóba, hogyha azt akarod hasznát is vedd a nyelvnek. A japánnal ne ámítsd magadat, idehaza legfeljebb két dolgot érhetsz el vele: 1. nem kell a mangákhoz/animekhez fordítást várnod 2. mehetsz japán turista csoportokhoz idegenvezetőnek, amiből soha nem élsz meg.
Tolmácsnak valamilyen céghez? Ugyan. Itthon amúgyse nagyon vannak már jelen a Japánok, meg ők sose szeretnek nem Japán származású tolmáccsal dolgozni. Üzleti tárgyalásokon is ők visznek magukkal egy Japánt, aki tud angolul, az üzletpartnernek meg csak angol-magyar tolmács kell (hiába visznek magukkal a magyarok Japán-Magyar tolmácsot, akkor se hajlandóak csak Japánul kommunikálni).
Így válaszd a norvégot, főleg az angol és német után, mivel elég könnyű lesz már úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!