Az hogy lehet, hogy demens anyukámnak, szó nélkül átadta volna a postás a nekem címzett pénzösszeget?
Nekem meg két tanúval aláírt kérelmet kellett kitöltenem, hogy átvehessem a nyugdíját?
Most helyettesítő postás volt, nem is akkor jött, amikor vártam. ( De ez lényegtelen) Csöngetett, de anyukám mindig kinn van a kapunál, és leskelődik. Általában semmit nem lehet rábízni, néha még aláírni se tudja a nevét.
Vagy valamilyen összeghatár felett kell csak meghatalmazás?
Utolso!
Khm, az otthon tartózkodó nagykorú hozzátartozónak nem kell a szemelyi igazolványát bemutatnia. Sose kellett, nem is fog kelleni.
A postás nem hibázott
14:26-as
Tévedsz! Aláíráskor a szig szám is kell akkor is ha lakáson adja át a postás a pénzt!
Az egy dolog hogy 100.000 Ft-ig kifizethető meghatalmazás nélkül a lakcímen talált illetőnek, aki valamilyen jogcímet jelöl meg pl. címzett édesanyja, 14 évet betöltött gyermeke, élettársa stb..
Szóval ha a mama nem hordja a zsebében a sziget akkor nem tudja átvenni a pénzt, ha a postás szabályosan jár el. Az kevés, hogy valaki ajtót nyit, és mond valamit hogy jogosult átvenni és aláír.
24!
Soha az életben egyetlen postás se kérte a személyimet pénzfelvetelhez otthon. Nem is kell
Pont tegnap kaptam 100.000 feletti összeget, kellett hozzá a szig.számom is.
Tértis levéleket pedig hetente többször veszek át (férjemnek irodája van a lakásunkon) minden sorba ahol aláírunk olvasható név, aláírás szig. szám is kell. Érdekes a Budapesti, Miskolci és Gyöngyösi postások kérik. Nem gondolod hogy ezeken a településeken kell csak.. Egyébént tényleg nem kéri el a postás a kezemből az igazolványt, de a postán maradó kézbesítést igazoló lapon szerepel a fent írt 3 oszlop....
Soha nem kértek szemelyi igazolvány szamot tolem. Tertivevenyes levelnel ala kell irni, a dátumot ráírni és ha nem saját részre szól a levél, akkor aztboda írni, higy kije vagy.
De amuyg ha a kérdező anyjának a szemelyi igazolványát kérte volna a postás akkor előrébb lenne? Csak a kérdező szerint demens, nincs gondnokság alatt.
Előrébb lenne, mert kötve hiszem, hogy egy demens asszony az udvaron magánál hordja a személyi igazolványát ergo a szig.számot biztos nem tudja fejben tartani, így ráírni se a papírra.
Egyébként meg nem tudom miért vitatkozol a törvény szövegével:
2003. évi CI. törvény a postáról
A küldemény kézbesítése
16.§
(4) A személyazonosságot igazoló okmány elnevezését, betűjelét és számát a postai szolgáltató a kézbesítési okiratra rájegyzi. Ha az okirat tulajdonosa ez ellen tiltakozik, a szolgáltató ezt - mint a kézbesítést meghiúsító körülményt - a kézbesítési okiraton rögzíti, és a küldeményt visszaküldi a feladónak.
Erről beszélek, ezt lakáson is kötelező a postásnak..
29!
Khm, 44 éves vagyok, egészen biztosan nem demens, de a,nem tudom fejből a szemelyi igazolványom számat és b, nem is hurcolaszom otthon a zsebemben
Idézhetsz akármilyen törvényt, továbbra se kéri egy postás se - egyértelműen a tieden kivul-a személyi igazolványt az adott címen tartozkodotol. A postan kerik. Otthon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!