Az hogy lehet, hogy demens anyukámnak, szó nélkül átadta volna a postás a nekem címzett pénzösszeget?
Nekem meg két tanúval aláírt kérelmet kellett kitöltenem, hogy átvehessem a nyugdíját?
Most helyettesítő postás volt, nem is akkor jött, amikor vártam. ( De ez lényegtelen) Csöngetett, de anyukám mindig kinn van a kapunál, és leskelődik. Általában semmit nem lehet rábízni, néha még aláírni se tudja a nevét.
Vagy valamilyen összeghatár felett kell csak meghatalmazás?
Ha a lakcímen tartozódik a nagykorú személy, minden igazolás nelkul atveheti a pénzt, ajánlott levelet. A nyugdíj az egyetlen, amit csak és kizárólag a jogosultnak adhatnak az, vagy meghatalmazás ellenében a meghatalmazottnak.
Kérd átutalással a pénzed és nem lesz iylen problem
Anyukádon látszik, hogy nem beszámítható. A postás emberből van, és évekig ugyanazon a járaton van. Kölcsönösen megismerik egymást az emberek. Így lehet, hogy az állandó postás ismerve egy-egy adott helyzetet, eltér a szabálytól.
A helyettesítő nem tudja, kik vagytok, és ha nem süt első látásra, hogy gond van vele, honnan kellene tudnia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!