Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az hogy lehet, hogy demens...

Az hogy lehet, hogy demens anyukámnak, szó nélkül átadta volna a postás a nekem címzett pénzösszeget?

Figyelt kérdés

Nekem meg két tanúval aláírt kérelmet kellett kitöltenem, hogy átvehessem a nyugdíját?

Most helyettesítő postás volt, nem is akkor jött, amikor vártam. ( De ez lényegtelen) Csöngetett, de anyukám mindig kinn van a kapunál, és leskelődik. Általában semmit nem lehet rábízni, néha még aláírni se tudja a nevét.

Vagy valamilyen összeghatár felett kell csak meghatalmazás?

2019. jún. 6. 09:51
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
At adhatja egyenesági rokon.
2019. jún. 6. 09:54
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lakcímen tartozódik a nagykorú személy, minden igazolás nelkul atveheti a pénzt, ajánlott levelet. A nyugdíj az egyetlen, amit csak és kizárólag a jogosultnak adhatnak az, vagy meghatalmazás ellenében a meghatalmazottnak.

Kérd átutalással a pénzed és nem lesz iylen problem

2019. jún. 6. 10:01
 3/31 A kérdező kommentje:
Köszi, ez azért durva. Mert mi lett volna, ha nem vagyok otthon? Kimentem, csak pár másoderccel később mint ő, és akkorra ő már aláírta. Múltkor számlalevelet is a párnája alatt találtam meg. Pénzt se tud kezelni, illetve nem tudja, hogy melyik címlet mennyi. Nincs még gyámság alá véve, de persze az amúgy se látszana rajta. Csak néha furán viselkedik, meg össze-vissza beszél.
2019. jún. 6. 10:12
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem durva az. Ez a hivatalos előírás. Semmi rosszat nem csinált a postás. Sőt, ha nem adta volna át, akkor lett volna probléma, hiszen felnőtt, nagykorú személy volt jelen. Pénzeket átutalással kérd, számlákat interneten lehet intézni. De nyithatsz postafiókot is, akkor mindé oda megy, a pénz is.
2019. jún. 6. 10:20
 5/31 A kérdező kommentje:
Jogi szempontból, lehet hogy nem, de az én szempontomból az.
2019. jún. 6. 10:22
 6/31 anonim ***** válasza:
79%

Anyukádon látszik, hogy nem beszámítható. A postás emberből van, és évekig ugyanazon a járaton van. Kölcsönösen megismerik egymást az emberek. Így lehet, hogy az állandó postás ismerve egy-egy adott helyzetet, eltér a szabálytól.

A helyettesítő nem tudja, kik vagytok, és ha nem süt első látásra, hogy gond van vele, honnan kellene tudnia?

2019. jún. 6. 10:39
 7/31 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj kérdez, de a te szempontod rajtad kívül senkinek nem lenyeges, bármilyen rosszul esik is. Mehegyze: pénz átutalással, számlák online befizetés, postafiok nyitása. Ennyi
2019. jún. 6. 10:42
 8/31 anonim ***** válasza:
Mennyi idős ?
2019. jún. 6. 10:42
 9/31 A kérdező kommentje:
83 éves
2019. jún. 6. 10:47
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádon látszik, hogy nem beszámítható? - kérdezni akartam, nem kijelenteni. Apám 91. évében van és fittebb mint én. A magas kor még nem teszi kétségessé a postás számára, hogy mit adhat át neki, mit nem.
2019. jún. 6. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!