Az hogy lehet, hogy demens anyukámnak, szó nélkül átadta volna a postás a nekem címzett pénzösszeget?
Nekem meg két tanúval aláírt kérelmet kellett kitöltenem, hogy átvehessem a nyugdíját?
Most helyettesítő postás volt, nem is akkor jött, amikor vártam. ( De ez lényegtelen) Csöngetett, de anyukám mindig kinn van a kapunál, és leskelődik. Általában semmit nem lehet rábízni, néha még aláírni se tudja a nevét.
Vagy valamilyen összeghatár felett kell csak meghatalmazás?
Továbbra is:egy vadidegen postásnak honnan kellene tudni hogy a lakásban él egy beszámíthatatlan személy akinek nem lehet átadni semmit?
Hacsak nyilván nem derül ki beszédéből,viselkedéséből stb.
Voltam csomagos postás,nekem olyan esetem volt hogy a teljesen normálisnak tűnő idős néni szólt hogy ő nem vehet át semmiféle küldeményt mert gyámság alatt van...
"Ez nagyon sajnálatos, hogy ilyen rendszerük van, és ilyen szabályaik."
- Miért? Szerinted hogy kellett volna eljárnia? Vagy ránézésre mondja meg hogy anyukát nem beszámítható?? Legyen idegorvosi végezettsége vagy mi??? Bemész a postára és írásban nyilatkozol, hogy anyukád semmit nem vehet át. Max ennyi amit tehetsz...
Ha nincs gyámság alatt akkor nem számít h demens.
Menj be a postára és kérd a saját postásodat. De másoknál ne mártsd be az illetőt!
Kérd meg h ezentúl csak neked és adja tovább, vagy ha nem emlékszik rád akkor kérdezd meg mi a hivatalos útja annak hogy ne adják oda anyukádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!