Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az hogy lehet, hogy demens...

Az hogy lehet, hogy demens anyukámnak, szó nélkül átadta volna a postás a nekem címzett pénzösszeget?

Figyelt kérdés

Nekem meg két tanúval aláírt kérelmet kellett kitöltenem, hogy átvehessem a nyugdíját?

Most helyettesítő postás volt, nem is akkor jött, amikor vártam. ( De ez lényegtelen) Csöngetett, de anyukám mindig kinn van a kapunál, és leskelődik. Általában semmit nem lehet rábízni, néha még aláírni se tudja a nevét.

Vagy valamilyen összeghatár felett kell csak meghatalmazás?

2019. jún. 6. 09:51
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Ja, és a kapu zárva volt, nem mehet ki magától, mert elkóborolna. A postás a kapun résén keresztül nyújtotta be az aláírandó papírt.
2019. jún. 6. 10:50
 12/31 A kérdező kommentje:
A rendes, nem helyettesítő postásunk már ismeri, gondja is akadt vele néhányszor. Hogy azt mondta nem hozta még a nyugdíjat, mikor előtte való nap adta át neki, csak anyám ezt elfelejtette.
2019. jún. 6. 10:55
 13/31 anonim ***** válasza:
72%
Továbbra sem hibázott a postás.
2019. jún. 6. 10:56
 14/31 A kérdező kommentje:
Ez nagyon sajnálatos, hogy ilyen rendszerük van, és ilyen szabályaik.
2019. jún. 6. 10:58
 15/31 anonim ***** válasza:
83%
Nem, semmi sajnalatos nincs ebben. A te gondolkodásod a rossz.
2019. jún. 6. 11:00
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak nyolcvan év kellett ahhoz, ami neked sokkal rövidebb idő alatt sikerült.
2019. jún. 6. 22:59
 17/31 anonim ***** válasza:

Továbbra is:egy vadidegen postásnak honnan kellene tudni hogy a lakásban él egy beszámíthatatlan személy akinek nem lehet átadni semmit?

Hacsak nyilván nem derül ki beszédéből,viselkedéséből stb.

Voltam csomagos postás,nekem olyan esetem volt hogy a teljesen normálisnak tűnő idős néni szólt hogy ő nem vehet át semmiféle küldeményt mert gyámság alatt van...

2019. jún. 7. 16:09
 18/31 anonim ***** válasza:

"Ez nagyon sajnálatos, hogy ilyen rendszerük van, és ilyen szabályaik."

- Miért? Szerinted hogy kellett volna eljárnia? Vagy ránézésre mondja meg hogy anyukát nem beszámítható?? Legyen idegorvosi végezettsége vagy mi??? Bemész a postára és írásban nyilatkozol, hogy anyukád semmit nem vehet át. Max ennyi amit tehetsz...

2019. jún. 7. 16:18
 19/31 anonim ***** válasza:

Ha nincs gyámság alatt akkor nem számít h demens.

Menj be a postára és kérd a saját postásodat. De másoknál ne mártsd be az illetőt!

Kérd meg h ezentúl csak neked és adja tovább, vagy ha nem emlékszik rád akkor kérdezd meg mi a hivatalos útja annak hogy ne adják oda anyukádnak.

2019. jún. 7. 22:07
 20/31 anonim ***** válasza:
Leírtam a hivatalos módját!
2019. jún. 8. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!