Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szeretnék rendelni Ali expessr...

Hullám Csaba kérdése:

Szeretnék rendelni Ali expessrol egy cipőt 50$ de még nem rendeltem szóval nem tudom h vámot vagy valami ilyesmit kell-e fizetnem és megjon-e egyáltalán?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 24. 14:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Megjön. Vámot 32 eurótól kell fizetni, tehát jó eséllyel kell majd. Először egy ajánlott levelet kapsz, amin bekérik a számlát. Azt visszaküldöd, utána hozza a postás a csomagot, kézbesítéskor kell a vámot fizetni.
2019. ápr. 24. 14:25
 2/8 A kérdező kommentje:
És kb mennyi az a vám?
2019. ápr. 24. 14:53
 3/8 anonim ***** válasza:
27% áfát kellesz megfizetned 150 euró összeg alatt. Fölötte +2,5% vám. Viszont Kínából ruhaneműt rendelni eléggé zsákbamacska. Egyrészt az olcsó bóvli anyagminőség és élettartam miatt, másrészt az eltérő mérettáblázatok félreértelmezése miatt.
2019. ápr. 24. 16:40
 4/8 A kérdező kommentje:
A 27% Áfát minden hónapban vagy csak egyszer? És h értitek h megfizetni? Levonják a fizetésből?
2019. ápr. 24. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom honnan jött ez a minden hónapban. Ha veszel valamit a boltban, akkor annak az árában benne van az áfa, egyszer veszed meg és fizeted ki. Mivel külföldről rendelsz, annak árában nincs benne az áfa, ha megfogják a vámon akkor majd a vámeljárás végén a postai átvételkor kell az áfát megfizetned + 3500 eljárási díjat.

Ha vettél egy 50 dolláros cipőt, és a végén mindenféle egyéb szolgáltatási díjként összesen mondjuk 70 dollárt fizettél, akkor itt Magyarországon a 70 dollár 27%-át + 3500-at kell majd kifizetned, nyilván egyszer. Ha 20 ezer forinttal számolsz akkor +9000 forintot kell még itthon fizetned a vámeljárás végén, átvételkor készpénzben.

2019. ápr. 24. 16:50
 6/8 A kérdező kommentje:
És ha esetleg úgy jön meg a termék h nem vagyok otthon és nem tudok haza menni érte akkor a postahoz viszik és ott kell kifizetnem?
2019. ápr. 24. 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, kapsz értesítőt és a körzeted postájában átveheted. Ha nem fér be a levélszekrénybe a csomag (egy cipő nem fog), akkor valószínűleg nem is próbálják meg kézbesíteni, hanem aznap átvehetőként értesítőt hagynak.
2019. ápr. 24. 18:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent!
2019. ápr. 24. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!