Hogyan szökjek meg otthonról?
Pontosabban Kínába szeretnék menni a barátomhoz. A szüleim ellenzik, nem tudják elfogadni, hogy kínai. Azt mondták nem tudnék megszökni, megtalálnának. Gyűlölök itthon lenni, apámat ki nem állhatom. Elegem van. Eljönne értem és úgy mennénk vissza Kínába. Tényleg olyan lehetetlennek hangzik?
19/L
Kamu.
19 évesen JOGILAG simán mehetsz.
Ja, hogy nem tudod a nyelvet és nincs lóvéd meg ott is elfogadott szakmád...cumi.
Nagyon naiv vagy. Azt hiszed, elmész Kínába, és rögtön bejutsz egy egyetemre úgy, hogy a nyelvet sem beszéled? Miből akarsz megélni? A barátodból? Persze, ez így most tök romi, hogy ő a világ túlsó felén, meg tiltott szerelem, ó jaj. De amikor ott leszel, egy idegen kultúrában, ahol szavukat sem érted, és mindenki ferde szemmel néz rád, nincs pénzed, szar az idő, a barátod meg dolgozik, te meg legszívesebben hazamennél. Ja, hogy felégettél minden hidat magad mögött?
Tudom miről beszélek, magam is átéltem hasonlót, és végigasszisztáltam a barátnőm halálos depresszióját, aki csak ide Európa közepére ment el szerelemből, Franciaországba, egy férfi után. Te nagyon messzire akarsz elmenni, gondolj arra, hogy ha bajba kerülsz, akkor mit teszel?
Te is csak papíron vagy felnőtt.
Nézz már magadba!
19 évesen a gyíkhun kérsz tanácsot, hogy hogyan lépj le anyádéktól?
Nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek.
Szánalmas.
Mihez kezdenél egy idegen világban, egyedül?
Tudom, ott a barátod.
Meg a családja, meg a haverjai, akikkel egy szót nem tudsz váltani, egyedül semmire nem lennél képes.
Még egy betanított munkát sem tudsz elvállalni egy szalag mellett, mert nem érted a nyelvet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!