Maradni külföldön vagy hazamenni?
7 ève èlünk külföldön. Eddig jó is volt, de több, mint egy ève elkezdett foglalkoztatni hazaköltözès. Azóta egyre jobban. Úgy èrzem itt màr nincs motivàcióm, amièrt maradnèk. Viszont fàjna szivem itt hagyni, amit ennyi èv alatt itt felépítettünk. A hàzat, a vàrost, az orszàgot, az itteni ismerősöket, a nyelvet stb.
Szóval nagyon kettőssèg van bennen.
Utolsó feljebb írja: "Èn mondjuk ìgy úgy èrzem, hogy sosem leszek holland ès nem is akarok."
Szerintem ebből sejthető..
Amúgy szerintem a kérdés szempontjából tök mindegy, hogy hol. Külföld, kész...
Én Németországba voltam.Amíg kint voltam álmodoztam ,hogy hazajövök. Itthon milyen jó lesz. Barátok várnak haza. Szóval azt hittem boldogabb leszek.
De! Fél éve egyik "igaz"barátom se találkozott velem. pedig írták ,hogy úgy hiányzok . Jöjjek haza. Tök jó lenne elmenni moziba, vásárolni, ellenni mint régen. AHHHA Hátt Nemm!
Ami a munkát illeti itt falu helyen kicsit nehezebb főleg ha nem csak árufeltöltő szeretne valaki lenni.
Itthon élek. Szinte minden nap azt hallgatom ,hogy költözzek el. ( 20 éves vagyok )
Ha lenne megfelelő tőkéd gyere haza.
Ha tudnál saját házat venni, esetleg tanfolyamra eljárni. Megalapozni az itthoni életed akkor neked itthon a helyed.
Mivel nem kellene aggódnod ,hogy fél év múlva mehetnél vissza pénzt keresni.
Szerintem gyere haza látogatóba képzeld el ,hogy milyen lenne ha nem mennél vissza és akkor magadtól rájössz.
A legfontosabb ha mégis meggondolnád magad akkor tudj visszamenni.
Hirtelen ennyi. Ha zagyvaság akkor elnézést . próbáltam a saját történetem alapján segíteni.
Az utóbbi 3 évbe minden nyáron. Iskola mellett. Most ,hogy végezte az iskolával kaptam egy lehetőséget ,hogy ha kint maradok fizetik a nyelviskolát stb.
Ezért is írtam oda ,hogy 20 éves vagyok és az én történetem így lett.
Persze nektek más.Van hova hazajönnötök, van párod. Akár már saját családot is alapíthattok. Budapest fele meg több lehetőség van mint egy faluban ,így gondolom azért nem kell aggódni ,hogy nincs munkalehetőség. Náluk van kb egy kisbolt és ennyi.
Valamit akartam még de nem jut eszembe. Úgyis a ti kezetekben a döntés itt csak érveket gyűjthettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!