Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Maradni külföldön vagy hazamenni?

Maradni külföldön vagy hazamenni?

Figyelt kérdés

7 ève èlünk külföldön. Eddig jó is volt, de több, mint egy ève elkezdett foglalkoztatni hazaköltözès. Azóta egyre jobban. Úgy èrzem itt màr nincs motivàcióm, amièrt maradnèk. Viszont fàjna szivem itt hagyni, amit ennyi èv alatt itt felépítettünk. A hàzat, a vàrost, az orszàgot, az itteni ismerősöket, a nyelvet stb.

Szóval nagyon kettőssèg van bennen.

2019. márc. 8. 09:59
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő! Mióta èltek Nèmetorszàgban?

Hàt azt nem mondanàm, hogy azóta honvàgyam van, inkàbb olyan érzès, hogy nèzem itt az àllàsokat pl ès nem èrzem, hogy hu ez de jó lenne. Hétvègen règebben talàlkoztunk itteni (külföldi) baràtokkal ès sokat buliztunk, úgy èrzem, ezek is olyan laposak màr. Unalmasnak találom, màr nincs mit itt megnéznem. Tehàt úgy nincs motivàcióm. Ellenben, ha Magyarorszàgra gondolok, azt gondolom, hogy ott ezt azt csinàlnèk, mèg azóta vannak ott baràtsàgaim. A furcsa az, hogy pàr ève mèg az itteni àllampolgàrsàgon gondolkodtam, ezèrt is olyan nehèz ez most, mert, amiben hittem, az most megfordult bennem. Nem pontozlak le ès nem gondollak hazaàrulónak. Mindenki màs. Ezzel nincsen semmi gond. Èn mondjuk ìgy úgy èrzem, hogy sosem leszek holland ès nem is akarok. Ez nem az èn kultúràm. Èrdekes volt itt èlni, beilleszkedni, de sosem leszek holland.

2019. márc. 8. 15:41
 12/25 anonim válasza:
Hát igen, mindenki mást érez, az nem hazaárulás... Én pl ahogy az elején is írtam, a jobb életért se költöznék ki, és nem a haza miatt, hanem mert itt van mindenkim, és nem tudnék megszokni más kultúrát. De van aki beleszokik és szereti.
2019. márc. 8. 15:50
 13/25 A kérdező kommentje:

Igen mindenki màs, nem is lenne jó màshogy ez.

Nem a jobb èletért jöttem, inkàbb kalandvàgy, nyelvtanulàs, új dolgok stb.

Az is a baj most, hogy a pènz nem tud motivàlni, hogy maradjak. Szerintem előbb vagy utóbb èn otthon fogok kikötni. Ha erre gondolok, izgalom fog el 😊 szerintem mennem kell!

2019. márc. 8. 16:11
 14/25 anonim válasza:
Akkor szerintem már tudod is a választ. És senkire se hallgass, tedd amit jónak látsz :)
2019. márc. 8. 16:22
 15/25 anonim ***** válasza:
De akkor miért kell tőlünk megkérdezni? Te már fejben rég eldöntötted.
2019. márc. 8. 18:01
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
HA ennyire visszamehetnéked van, akkor próbáld ki, de szerintem jó, ha hagysz valami kiskaput, hogy ha meggondolod pár év múlva, akkor még vissza tudj menni
2019. márc. 8. 18:02
 17/25 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti. Nem, nagyon nem döntöttem el. Hezitálok. Ha biztos lennèk benne, nem kèrdeztem volna.

Kìvàncsi voltam, màsok mit gondolnak. Szerintem mindenki ezèrt tesz fel kèrdèseket itt nem?

2019. márc. 8. 18:04
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hogy ezt mondod, de a kommunikációd arra enged következtetni, hogy mész. Már rég el van dőlve, csak még nem ismered el magadnak.
2019. márc. 8. 18:36
 19/25 A kérdező kommentje:
Igen az lehet.
2019. márc. 8. 19:53
 20/25 ZoltanAnglia ***** válasza:
Vajon miert fontos annyira titkolnod, kerdezo, hogy melyik orszagban vagytok?? A kulfold szot nem lehet egyszeruen behelyettesiteni az orszag nevevel? Esetleg megtudjuk igy nevtelenul hogy ki vagy??
2019. márc. 9. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!