Kapok szabadságot?
Tescoba helyezkedem el december egytől, non-food-on. Nem vagyok tisztában azzal, hogy jár a szabadság vagy sem?
A másik helyzet, hogy december 26-tól január 2-ig már le van foglalva egy külföldi utazás. 20 éves vagyok, de azt mondták páran, hogy egy két napot kell kapjak és azt év végéig úgyis ki kell vegyem. Hogyha kapok akkor lehetséges, hogy ezekre a napokra?
Időarányosan jár az éves szabadság.
Próbaidő alatt szabira menni nem nagyon szokás, de a munkaügyishez menj be beszélni, hogy úgy osszon be, ezeken a napokon szabad legyél. Cserében viszont ajánld fel, hogy pl. december 24-én dolgozni fogsz.
Igen mindenképpen szólj akinek szükséges és legfeljebb az addigi szabadnapjaidból csoportosítanak át. Vagy kaphatsz fizetés nélküli szabadságot is. És jó ha viszed a foglalásról amit tudsz mintegy bemutatásra.
Olyan meg nincs, hogy a próbaidő alatt nem illik kivenni ami jár addigi szabadság. Dolgozol normál munkaidőben és kapsz a ledolgozott napok arányában szabadságot. Csak az nem lesz 8 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!