Miért szeretnek sokan idolokat shippelni?
Először is leszögezném,hogy nem szeretnék senkit sem leszólni aki ilyeneket olvas,de hogy én nem fogok az is biztos.
A kérdés már magárt beszél,mi élvezetüket nyerik ebben a lány rajongók ? Egyszerűen nem tudom megérteni,én is lány vagyok,de eléggé betegesnek tartom amikor Wattpad-on keresek egy jó fanfictiont és csak yaoi kategóriában találok,alig van néhány heteró történet...
Valamelyik nap kíváncsiságból beleolvastam egybe,de szó szerint megbántam,nem vagyok homofób,de szerintem ez elég nagy hülyeség,arról nem beszélve nem sok idol nem nézi jó szemmel,hogy boyxboy történeteket írnak velük kapcsoltban,ebből adódik az is,hogy sokan azt hiszik róluk mind melegek.
Én vagyok csak ezzel a véleménnyel ?
A kpop maga több forrásból táplálkozik. Egyik elsődleges a japán pop zene és a japán szubkultúrák színes világ. Például a visual key, ami a koreai popba már igencsak enyhítve került be (kivéve GD >.<).
Vagyis (szerintem) egészen a japán kultúrához kell visszatérni. Ugye ott vannak a mangák és az animéket. Tudni kell, hogy bár manapság már enyhült a dolog, de nem szokatlan a következő tendencia: feleség otthon a gyerekekkel, a háztartás királynője, míg a férj egész nap dolgozik és a gyerekek megszületése után nem is látják egymást szinte sose. Na most, mit csinál egy japán feleség otthon? Előszedi a romantikus mangákat és egy idő után beleun abba, hogy a történetekben minden női főszereplő ugyanolyan. ÉS itt jelenik meg a shounen ai, vagy fiú közötti szerelem. Ez egy visszafogottabb műfaj a yaoinál, ami szintén megjelenik vele együtt. Dióhájban: shounen ai vagy boy love (BL) nem tartalmaz +18-as jeleneteket.
A nő fejében ez jár: "Bárcsak velem is ilyen lenne valaki". A hagyományos BL/yaoikban az egyik fél mindig feminin tulajdonságokkal bír (uke), kiszolgáltatottá válik a másik felé (seme, a dominánsabb fél). Melyik nő ne akarnák, hogy kicsit uralkodjon felette valaki? A másik, hogy ezek egyáltalán nem hétköznapi helyzetek, egy olyan szigorú társadalomban, mint a japán, ez igen csak különleges, és "lázadó" - szóval milyen izgalmas már ilyesmit olvasni.
A másik a fanservice. Ez is megtalálható a mangában, animében. Most gondoljatok bele? Mi a kpop? Először megláttam az NCTt, első gondolatom ez volt: Micsoda hárem anime lenne ebből! És nincs igazam? Ez is benne van. Igen, borzasztó tehetségesek, szorgalamsak stb. És az ügynökség mindezt eladhatóvá és szórakoztatóvá szeretné tenni, minél nagyobb célközönség előtt. Az elsődleges célközönség pedig Korea és az is marad. A kpop gépezete pici istenei pedig az ügynökségek vezetői és mi, a rajongók.
Az idolok egymást ugratják, ez a feladatuk. Puszi, ölelés, kedveskedés. A munkájuk része. Persze, biztos van, akik között tényleg ott a testvéri-baráti szeretet. A koreai kultúra is más, talán kevésbé furcsa, hogy közelebb állnak egymáshoz a férfiak (ha nem is annyira, mint ahogy az idolok mutatják). LE kell szögezni, hogy ami ott történik, az miattunk van, hogy lássuk az érzékeny oldalukat. És ez BROMANCE. Tehát két férfi olyan szeretettel teli kapcsolata, amiben nincs szexuális töltet. Nem kell ugrani, meg melegezni, amíg nincs megerősítve. Felesleges találgatni is.
Remélem sikerült kicsit jobban megértetnem a dolog hátterét.
Én sem tartom jó dolognak, hogy 18 alatti lánykák hardcore yaoi történetetek írnak. Előtte kérlek gondolkodjatok el, hogy az illető mit szólna a dologhoz, ha megtudná?
Én is utálom a yaoit. De akkor még eltudom fogadni ha van valami valóság alapja. De pl. A south parkban ott van Stan aki Wendy pasija... Erre shippelik Kyle-al . Miért, mond miért?
Én is folyton együtt vagyok a BFF-mel mégsem vagyok szerelmes belé :(
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!