Fiatal diplomás munkanélküli, hogyan tovább?
a volt evfolyamtrsaidat infozd le elosszor
neked elmeletileg vallakoznod kene, inditani egy sajat projektet es befektetoket keresni vagy sajat toket szwrezni hozza, esetleg ingyen beszerezheto eroforrasokbol osszerakni valamit
diplomahoz kellett, hogy csinalj fel evig valami diplomamunkat. mi volt az? qzt kene tovabb nyomnod
Volt évolyamtársaim:
50% külföldön dolgozik
25% könyvtárban otthon
25% szintén otthon más szakmában...
Informatikus könyvtáros sehova se kell? :O
Nem vagyok otthon ebben a témában, de kicsit nehéz elhinnem, hogy a mai világban aki ért az informatikához meg a könyvtárakhoz (ami meg ráadásul még a legputrisabb faluban is van) az nem kap munkát. Alapból minden az informatika körül forog, könyvtár pedig tényleg mindenhol van. Szerintem a bölcsészkarok közül még ez a leghasznosabb szak a nyelvek mellett. Legalább is én így képzeltem el, de lehet tévedek.
Egyébként ha tényleg nem találsz ezzel munkát akkor én azt javaslom (ha esetleg még nem tetted meg), hogy töltsd fel az önéletrajzodat álláshírdető oldalakra. Olyanra gondolok pl. hogy profession.hu, jobline, jobrapido, indeed, frissdiplomás.hu, közigállás.hu-ra. Ilyen helyekre töltögesd fel az önéletrajzodat, valahonnan csak felhívnak.
Én is bölcsészkaron végeztem, de inkább el se mondom milyen szakon, sajnos fiatalság bolondság, 4 éve nem érdekelt, hogy fogok tudni munkát találni vele, örültem hogy felvettek és olyan szakon tanulhatok, ami érdekel, aztán lediplomáztam és semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!