Valóban sok a diplomás munkanélküli? Nehéz elhelyezkedni egy pályakezdőnek?
Én eltudtam helyezkedni és a volt évfolyamtársaim közül is mindenkit azonnal beszippantott a munkaerő piac.
Szakfüggő szerintem, hogy mennyire könnyű elhelyezkedni.
Gazdaságtudomány karon végzett barátaim közül több munkanélküli évek óta. Van aki el tudott helyezkedni, de a vendéglátásban dolgozik (értsd: pultos, pincér), semmi köze ahhoz, amit tanult. A természettudományi karon (azt hiszem fizikusként) végzett ismerősöm meg lovakat ganézik egy lovardában külföldön, mert itthon nem volt szükség a szaktudására. Szóval elég nehéz elhelyezkedni...
Itthon a kétkezi munkásokból van a hiány, nem a diplomásokból, de azokból is azért, mert nem fizetik meg rendesen. Aki ilyet tanul, az is lelép külföldre, mert ott jobban fizetnek meg jobban is megbecsülik a munkájukat. Itthon meg lenézik azokat, akik nem diplomásak, mert azt hiszik, hogy hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!