Van valakinek tapasztalata diplomás közmunkáról? Milyen munkát kaphatok?
Szociológus és HR menedzser diplomám van. Még ma ülnék a repülőre, ha nem lenne két kiskorú gyerekem. Nélkülük meg nem mennék sehová. Ördögi kör :(
Pont ma voltam tájékoztatón, közmunkával kapcsolatban. Meglepődtem mikor névsort olvastak, mert volt egy dr. XY is, de a többi jelenlévő se az a kategória volt amire lelkiekben felkészültem, sőt.
A tájékoztató fénypontja az volt, mikor az "előadó" azt mondta nekünk, hogy azért nem találunk munkát, mert vagy rossz az önéletrajzunk, vagy nem tudunk jól keresni!
Mo-on már a diploma sem garancia semmire, hiába van +mellette perfekt angol-német nyelvtudás.
egyébként a fiam az Elte-n végzett, és nem tud elhelyezkedni, most 1-2hónapig dolgozik a fitnessz szalonban, aztán vége, és mehet ki Angliába takarítani, pakolni stb..
Én már tavaly év eleje óta bent vagyok közmunkán, hozzávagyok szokva a kánikulához, a hideg szeles időkhöz, de a téli közmunkát ami nov.től indul, nem ajánlom senkinek.
Dec.közepétől, nagy hidegek jönnek majd, és egészen Január -febr.végéig kitart .
Ott fognak szétfagyni az emberek, ráadásul melegedő sincs legtöbb helyen, értelemes munkát pedig nem fognak tudni adni.
Az előadónak az a feladata hogy leépitse az embereket, meg az hogy jól nevelt közmunkások legyenek,
Csak azt nem tudja a baro..arcú, hogy egy jó állás nem az önéletrajzon múlik, hanem a szerencsén, a kapcsolati tőkén, és a szaktudáson, amikor arra van szükség.
8 és 10 évesek. Nem merem kitenni őket az ismeretlennek, kiszakítani a megszokott környezetükből, az iskolából, a barátaiktól.
Majd írok, hogy hová küldtek, addig még jelentkezem továbbra is állásokra, hátha megúszom a hólapátolást. Még optimista vagyok.
Nos, megvolt a "nagy nap", de hat óra sorbaállás után csak annyit közöltek velünk, hogy a mi kerületünkben (XII) nem lesz egyelőre közmunka. Majd csak decembertől lesz valami, de az se munka, hanem un. kompetencia-fejlesztő valami, ami a nyolc osztályt be nem fejezetteknek lesz.
A XXII ker.-ben se lesz közmunka, mert se nem kér közmunkást, ott viszont sikerült 10 segédmunkást felvenni, állítólag parktakarításra. A a IX és XI. kerületieket mind kiközvetítették. Beszéltem egy nővel aki épp kijött, azt mondta mivel neki értségije van "termelési kontroller" munkakörbe közvetítették.
Volt még egy diplomás hölgy a sorban, de annyira ellenszenvesen viselkedett és annyit nyavalygott, hogy én inkább el se mondtam ott a sorstársaimnak, hogy én is diplomával állok itt.
Érdekessége a közmunkának - az ügyintézőtől tudom - hogy egy hónap munka és három hónap tanfolyamból fog állni. Elmondása szerint több alapítvány és cég is visszalépett emiatt, pedig ők eredetileg kértek közmunkásokat. Állítólag ilyen a feltétellel kapták a pénzt az EU-tól.
November végére visszahívtak, akkor majd kiderül mi lesz. Vagy nem :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!