Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen érzés, illetve hogyan...

Milyen érzés, illetve hogyan teheti sínre az életét önbizalom nélkül?

Figyelt kérdés

Hogyan építhető fel az önbizalom, ha az ember nem hisz abban hogy bármi is amit tesz abban sikeres lehet? És az életben..

És minden reggel úgy kel fel hogy minek?

Kérlek csak segítő válaszokat írjatok..

2018. szept. 3. 17:35
 1/4 anonim ***** válasza:

A munka meghozza a gyümölcsét. Ha sokat tanulsz, akkor ott lesz az eredménye is.

Ha pedig nem tetszik a munkád, akkor kezd el képezni önmagad. Tölts ki különböző tudásfelmérő teszteket. Minden új anyag után láthatod, hogy egyre többet és többet tudsz.

2018. szept. 3. 18:07
 2/4 anonim válasza:

Nagyon sok embernek az anyagi biztonság,illetve ha vállalkozó sikeres üzletek kötése!

A semmiböl nem egyszerü hatalmas önbizalomra szert tenni!

2018. szept. 3. 18:19
 3/4 2*Sü ***** válasza:
100%

> Hogyan építhető fel az önbizalom, ha az ember nem hisz abban hogy bármi is amit tesz abban sikeres lehet?

Kézenfekvő. Sikereket kell elérni. Az önbizalom hit önmagad képességeinek elégségességében. Ez a hit csak tapasztalat útján válik bizonysággá. Az embernek vannak különböző képességei, tulajdonságai. Van, aki ebben jó, van, aki abban, de van mindenkiben egy olyan tulajdonság, ami a legjobban dominál nála. Ezt kell megfogni, ezt kell elkezdeni kiaknázni. A sikerek meg szépen hozzák magukkal az önbizalmat.

De a sikerhez nem csak képesség kell, hanem elszántság, szorgalom, akaraterő, kitartás. Oké, ha teljesen botfüled van, nem biztos, hogy erőltetni kell a gitár tanulást, de ha csak átlagos hallásod van, akkor menni fog. Csak az emberek – főleg a fiatalok – türelmetlenek. Elhatározza valaki, hogy elkezd gitározni, és milyen nagy sztár lesz. Csak aztán eltelik 2 hónap immel-ámmal végzett, vagy akár valóban szorgalmas gyakorlással, és az istennek nem megy még mindig az F akkord lefogása. A legtöbben itt feladják, újabb kudarc, újabb „ehhez sem értek, ebben sem vagyok tehetséges” élmény. Pedig csak kitartás kellett volna, fél év után menni fog simán az F akkord lefogása.

Az ember mindig bizonytalan, ha valamibe belekezd, valamit először csinál. Anno mikor először festettem ki a lakást, úgy voltam vele, hogy értek én ehhez? Nem tudtam, de megpróbáltam, mondván ha nagyon nem megy, még mindig lehet hívni egy festőt. De sikerült. Nem volt tökéletes, én láttam a hibákat, de másnak ezek nem tűntek fel. Legközelebb már magabiztosabban álltam hozzá. Mikor először használtam varrógépet, akkor is úgy voltam vele, hogy a fene se tudja, mennyire fog ez jól elsülni. Tűrhetően sült el. Másodszorra sem lett sokkal jobb. Most sem vagyok profi, de már tudom, hogy menni fog. Most tervezem, hogy összeállítok a konyhába egy szekrénnyel kombinált munkafelületet. Soha nem csináltam ennyire komplex dolgot, de ha a festés és a varrás is ment elfogadható szinten, ez is menni fog szerintem.

Keresd meg, miben vagy jó. Pl. ma futottam bele ebbe a videóba: https://www.youtube.com/watch?v=CfMGj3WRczI . Egész jó iránytű ahhoz, hogy megtaláld, merre kellene tapogatózni. Az, hogy kudarcok érnek az nem baj. Tudom, hogy közhely, de gondolj bele, tényleg van abban igazság, hogy a sakk világbajnokot az különbözteti meg attól, aki fél év sakktanulás után feladta, hogy a sakk világbajnok sokkal több sakkjátszmát veszített el. A kudarcokból nem a kudarcot kell továbbvinni, hanem le kell vonni a tanulságokat belőle, hogy mi az, amit el kell kerülni legközelebb, mi az, amit ezzel a kudarccal megtanultál, és így potenciálisan jobb lettél az adott dologban.

Ha megtalálod, hogy mi az, amiben úgy tudsz elmélyedni, hogy egyre jobb és jobb leszel, mindig lesz miért reggel felkelned. Viszont még egy tanács: Ne tűzz ki túl magas célokat. Ha pl. gitározni tanulsz, nagyon nem jó, ha azt tűzöd ki célként, hogy világszerte ünnepet sztár leszel. Tűzd ki célként azt, hogy lejátszod az x dal akkordjait elfogadható, hallgatható módon. Sokszor a kudarc érzésének az is az oka, hogy az ember irreális célokat tűz ki, irreális elvárásokat támaszt magával szemben. A Mount Everestet nem lehet nekifutásból megmászni, az lehetetlen. De bárhol is tartasz, bármilyen úton is, egy következő lépés mindig elérhető cél, ami sikerélménnyé tud válni, ha helyesen nézel rá.

2018. szept. 4. 00:01
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítő, hasznos és motiváló válaszokat :)
2018. szept. 18. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!