Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kell a k-pop idolok...

Miért kell a k-pop idolok haját mindig más színűre festeni?

Figyelt kérdés

Ezt nem igazán értem,olvastam már egyszer,hogy nem sok beleszólásuk van,de ez valóban igaz ?

Még azt sem ők döntik el milyen színű legyen a hajuk ?

Bocsi,ha hülye kérdését tettem fel,de még új vagyok ebben az egészben,a válaszokat megköszönném !

2018. aug. 31. 13:32
 1/3 anonim válasza:
100%
Ez összefügg pl egy új comebackkel, jelzi, hogy valami újdonsággal készülnek, ezért külsőleg is valamelyest meg kell újulniuk. Ahogy minden comebacknek megvan a saját koncepciója, úgy a ruházatuk, a hajuk is beletartozik az aktuális koncepcióba. Nem véletlenül változtatják meg a többségnek a haját minden comeback előtt, és többek között ez is benne van a szerződésükben, szóval valóban nincs sok beleszólásuk. Ez mondjuk korántsem egészséges persze. Ott van példaként Yoongi/Suga a BTS-ből, aki szintén beszélt már erről, hogy nem szereti ezt az egészet, és ha kihullik a haja, bepereli a Big Hit-et. Egyébként ez többnyire úgy zajlik, hogy nyilván az ilyen megújulások előtt sok-sok diskurzus zajlik, nem csak az idoloknak, de a velük dolgozó embereknek is sokat kell készülniük, hogy éppen milyen legyen az új comeback, mi hogy nézzen ki, mi miről szóljon. A stylistok is ennek alapján dolgoznak, hogy az aktuális kinézetük jól illeszkedjen a comeback részleteihez. Ezt valamelyest megtárgyalják az idolokkal (megint csak BTS-t tudom itt felhozni példának, legalábbis erről egyszer beszéltek az interjúban, hogy többnyire összeülnek ezt megbeszélni a stylistokkal) és ez alapján készül el a végleges eredmény. Amúgy meg vannak olyan idolok is, akik viszonylag sok szabadságot kapnak döntések terén, egyedül váltogathatnak a stílusirányzatok között, példa erre GD, Hongki az FT Islandből, SHINEE Key aki fashionistaként ismert és mindig valami újat próbál ki, stb stb. GD ikon, ugyancsak fashionista, aki rengeteget dolgozott azon, hogy felépítse a karrierjét és megkreálja az egész G-Dragon jelenséget, így rá a fentiek nem jellemzőek már jó régóta. Hongki hasonlóan szabadszellemű, kijelentette már, hogy senkinek sincs beleszólása abba, hogyan nézzen ki, nem nyúlhat senki a hajához, ő dönt saját maga felett. Vannak tehát olyan idolok, akiknek ez is beletartozik az imidzsükbe, akiknek több szabadságot engedélyeznek (a fenti három személy csak három rövid példa lett volna) sok idol azonban, főként a kezdők, nem ennyire "szerencsések". Azt hiszem, nagyjából ennyi, a kérdésed egyébként egyáltalán nem hülye :)
2018. szept. 1. 12:45
 2/3 anonim válasza:
*egy interjúban xd
2018. szept. 1. 12:45
 3/3 A kérdező kommentje:

Értem,most már minden világos ! :)

Véleményem szerint tényleg nem egészséges a hajnak,nagyon tönkreteszi a sok festés,szőkítés.

Szerintem néha túl elvetemült ( ha lehet így fogalmazni) színeket választanak.A BTS a kedvenc együttesem korábban olvastam már Suga véleményét a sok hajfestésről és egyetértek vele,ez is bizonyítja a fiúk sem igazán kedvelik a gyakori hajszín változtatást...

Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszod,hasznos volt számomra!

2018. szept. 1. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!