Nagyon érzékeny lány vagyok és, emiatt nagyon hamar kiborulok ami nem a legjobb! Nem tudom, hogy erősödjek úgymond meg lelkileg és érzelmileg. Mit tehetnék?
Sajnálom, hogy csak most találtam meg a kérdésed, és azt is, hogy eddig egyetlen egy épkézláb választ sem kaptál a kérdésedre. Persze lehet, hogy azóta kaptál tanácsot másoktól, és az is lehet, hogy már nem vagy önbizalomhiányos és érzékeny, de azért elmondom, hogy nekem mi segített. Először is: SOHA ne becsüld alá a képességeidet! Tudom, közhelynek tűnik, de igaz. El kell hitetned magaddal, hogy sikerülni fog az, amit tervezel.
Van egy hihetetlen álmom, és ha elmondanám bárkinek is, hülyének nézne, és rögtön megpróbálna lebeszélni róla, mondván, hogy "úgysem sikerülne". Ezért inkább úgy döntöttem, hogy nem mondom el senkinek, amíg legalább meg nem próbálom megvalósítani.
Legjobban egyébként az érzékenységeddel tudok azonosulni, bármi van bennem sajnos rögtön kivetül az arcomra. Mikor sírhatnékom van, hiába próbálom visszanyelni a könnyeimet, mindenki rögtön kiszúrja. Ezért mindig felkészítem magam a legrosszabb eshetőségekre, megpróbálom elképzelni, hogy mi lenne a legeslegrosszabb szituáció ami az adott helyen és időpontban előfordulhat, és működik. Ráadásul még jól is szórakozom közben, mivel a képzeletemben olyan dolgok játszódnak le, amiket szerintem senki nem akar tudni.. 😂
Ha még ez sem segítene, a sírás ellen van egy másik módszerem is. Amikor érzem, hogy mindjárt kitörnek a könnyeim, csak elkezdem mondogatni magamban, hogy: kiszáradt patak, elzárt csap, kemény jég.
Lehet, hogy most nagyon hülyének fogtok nézni, és nem tagadom, lehet, hogy az is vagyok, de nekem ezek tényleg segítenek. Remélem neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!