Hisztek hogyha valami rossz történik a sors okozza és végülis így lesz a jó neked?
Olyan, hogy "sors", nem létezik.
Eleve, ha létezne, akkor egy istennek kellene lennie.
De te ugye nem hiszel egy "Sors isten"-ben.
Persze. "1 héttel megelőztek" - már azóta rájuk is dőlt.
/sors van előző. Sorsom, hogy ide születtem, a szüleimhez, ez az anyanyelvem, ilyen alkattal stb - mindaz. amit nem tudatosan tettem, hanem "lett" adottságként nekem, megkülönböztetendő a "karmá"-tól - ami viszont a cselekedeteimtől függ ok-okozati láncolatban (karma-banda=karmikus kötelék karmajóga az ettől való szabadulás jógája stb)
A fenti kérdésben inkább karma szó lenne a helyes.
De nem kell ilyeneken búsulni, alakítsd a jövődet szépen előre tekintve.
"/sors van előző."
valamilyen szinten valóban létezik... csakhogy akkor viszont nem mondhatod rá, hogy neked jó vagy rossz. Közömbös.
Teljesen véletlenszerűen hoz dolgokat.
Semmiképpen sem tudatos.
"Nehéz sors, tragikus sors is van."
Attól még közömbös... ugyanúgy, ahogy a gravitáció akkor is lehúz, ha vízicsúszdát élvezel éppen, és akkor is, ha repülőből zuhansz ki. Akkor sem szokták "tragikus gravitációnak" hívni, ha éppen egy hegy omlik rád.
Nem egészen értelek. Ha egy kisgyermek árván marad, tragikus a sorsa - amit egész életen át érez, hogy is érezhetné, hogy "közömbös"?
Nem természeti törvény, mint a gravitáció - hanem sors. Más.
"hanem sors. Más."
Nem tudom, mit nem lehet azon felfogni, hogy ha egy irányító, értékelő sors létezne, akkor az egy TUDATOS LÉNY, tehát egy ISTEN lenne!
Melyik része nem érthető ennek?
Az emberek egyébként azért különböztetik meg a sorsot a gravitációtól, mert régen TÉNYLEG azt hitték, hogy egy tudatos lény figyeli őket felülről.
Csak ez nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!