Felmondtam a munkahelyemen és van 30 nap felmondási idő, de én már kezdhetnék másik munka helyen, ha nem megyek be ledolgozni és fegyelmit kapok akkor a cég meg büntethet engem?
"ha nem megyek be ledolgozni és fegyelmit kapok akkor a cég meg büntethet engem?"
Csak el kéne olvasni az előző hasonló kérdésekre adott válaszokat. :)
Ha a dolgozó a felmondási időt nem tölti le, akkor jogellenes lesz a munkaviszony megszüntetése. Ez azt vonja maga után, hogy a cégnek ilyenkor meg kell fizetned a rendes felmondásod esetén járó távolléti díjadnak megfelelő összeget a le nem töltött felmondási idő arányában.
Ezen felül a cég még kártérítési igénnyel is felléphet, ha bizonyítani tudja, hogy hirtelen távozásoddal a cégnek milyen, és mekkora kárt okoztál.
Ha a távolléti díjnak megfelelő összeget önként nem fizeted meg, akkor fizetési felszólítással követelheti. Ha ekkor sem rendezed, akkor bírósági per keretén belül érvényesítheti.
A kártérítési igényét pedig csak bírósági per keretén belül érvényesítheti. Ugyanis ott bizonyításnak van helye, azt pedig csak bíróságon lehet megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!