Ti mit csináltatok 2001. 09.11-én? (Szeptember 11)
Nyilván azoktól kérdezem, akik már cselekvőképesek voltak akkor (nem úgy, mint én :D) és emlékeznek a történésekre.
Anyám mesélte, hogy anno ő pont velem volt itthon és akkor látta a TV-ben, hogy mi a helyzet. Ti emlékeztek még?
Én arra emlékszem, hogy dolgoztam a szerkesztőségben, s be volt kapcsolva a tévé, ment a CNN. fél szemmel odanéztem, s azt láttam, ég a WTC. Elkezdtük figyelni az adást, mondták, hogy légi baleset történt. Majd nem sokkal később feltűnt egy utasszállító, s belement a másik épületbe.
És ekkor csörgött a telefon, s egy nőt tőlem szokatlan módon, durván elküldtem, mert valami baromságot akart rám tukmálni, már nem tudom mit.
Készültünk a címlapcserére. Már nem az első volt az életemben, de talán az egyik legmegrázóbb. Igaz, ez volt az első, amit élőben láttam.
A korábbiakat csak telefotóról, meg - akkor még fekete-fehér - tévéből, egy nap késéssel láttam. Közben az újságok már írtak róla.
(Kb. a történések után néhány órával kezdtek kopogni az MTI-ben a telexek. A híreket fordították, majd erősen szűrték. A sajtó messze nem kapott meg mindent. A másnap reggeli lapokban az a külföldi hír jelenhetett meg - ha elég jelentős volt -, ami már délelőtt a szerkesztőségben volt. A 90-es évek végén kerültem el napilaptól, de akkor is este 10 után már összedőlhetett a fél világ, legfeljebb a pesti mutáció változott a postavonat miatt.
Tévében csak másnap volt róla szó a híradóban. Akkor sem biztos, hogy képpel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!