Jelentkeztem egy külföldi munkára ahol emailben kértek a szem. Ig. , és a lakcimkártya mindkét oldaláról képet, ezzel történhet visszaélés ha esetleg kamuhírdetés?
És mégis hogyan tud visszaélni a személyi igazolványomról meg a lakcímemről kapott képekkel?
Itthon mikor dolgoztam ugyanúgy lefénymásolták.
Munkavállaláshoz nem kell lefénymásolni.
A bejelentéshez elég ha fel van írva.
Pénzügyi műveletekhez szokták lefénymásolni...
Visszaélhetnek vele. Bevett módszer, hogy így szerzik meg egy idegen személyi adatait, és a nevében járnak el. Pl. amikor Németországban dolgoztam, több ilyen esetet is hallottam, hogy kamu albérleteket hirdetnek neten. Azt hazudják, messze élnek, nem tudnak odautazni hogy a pénzt átvegyék, ezért küldd el nekik, és ők küldik a kulcsot.
Erre sokan mondják, jó, de honnan tudom, hogy tényleg nem versz át? Ekkor elküldik valamelyik áldozatuk fénymásolt igazolványát vagy útlevelét, és vannak akik tényleg beszopják, hogy az a hirdetőé. Küldik az albérleti pénzt, akár több havi kauciót is és soha nem hallanak többet a csalóról, akiknek annyi eszük van, hogy a pénzt pl. Western Union-on keresztül kérik, ami visszanyomozhatatlan, hogy ki vette át.
Szóval lehet, hogy téged pont nem húznak le pénzzel, de az adataidat megszerzik, és később magyarázkodhatsz a rendőröknek, hogy nem is te voltál, ha feljelent valaki.
Én ilyen szerződéscserés dolgot egyébként nem hallottam még, elég gyanúsan hangzik. Történt azóta valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!