Miért van az, hogy a férfi agy fogékonyabb a tudás elsajátítására? Nem igazságtalan?
A nők alapvetően intuitívabbak, ez alatt azt kell érteni, hogy nagyobb eséllyel éreznek olyat amit az emberi agy nem ért, de mégis valamilyen oknál fogva a test mint egy üzenet megmondja neked, hogy mit kell tenned
csak nézőpont kérdése, hogy mi az ami jobb, fejlesztéssel, gyakorlással gyakorlatilag bármilyen irányba elindulhatsz..
Egy kis olvasnivaló: Louanne Brizendine: A női agy
Amúgy a nők verbálisan sokkal fejlettebbek, mint a férfiak. Szóval nem mindegy miféle tudás.
A férfiak az y kromoszóma miatt különbözőbbek, ezért több köztük a zseni, de a komplett idióta is.
Nem tudok róla, hogy ez így lenne. Vannak statisztikai különbségek a nemek közt, persze, de egyedszinten más és pl. az IQ átlaga ugyanakkora a két nemnél, csak a férfiaknál jobban szór, így több elmebeteg és több tudós van köztük.
De határozottan sok nő fogékony a tudás elsajátítására, szerintem orvosit vagy jogot vagy műszaki egyetemet végezni valami azért csak kell :D Én lusta vagyok intelligenciával, én programozónak mentem, orvosin vagy jogon semeddig sem bírtam volna, a memóriám nem jó rá. De az anyám és a nagynéném ilyeneket végzett. Ez egyéni. De ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék tudást elsajátítani, csak bizonyos dolgok nehezen rögzülnek. Ez rajzban is sokat akadályoz, ott kell csak memória és tanulás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!