Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Beköltözött valaki a hétvégi...

Beköltözött valaki a hétvégi házunkba. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy hétvégi házunk, sajnos elég messze lakunk, és nem járunk ki (le van pusztulva a ház, így nincs is nagyon értelme kimenni).

Még nyáron feltűnt, hogy a lakatunk helyett egy másik van fenn, levágtuk, bent eszméletlen mennyiségű szemét volt. Akkor kitakarítottuk, rendbe tettük, új lakatot raktunk fel.

Most voltunk kint, és ugyan ez a helyzet... Igazából nem is értem, mert se villany, se víz, ablak bedeszkázva, tehát valami igénytelen ember ott a sötétben ül, alszik, iszik, rádiót hallgat, a szemetet bent hagyja...

Érdekelne, hogy Ti mit tennétek a helyemben?

-Az egyetlen szomszéddal beszéltem, aki még engem hibáztatott, hogy jó lenne ha rendszeresen kijárnék...

-Rendőrségre menni vagy pereskedni nincs értelme (feltételezem nem érdekelné az illetőt, vagy nem tudnának vele mit csinálni).

-Eladni nem akarjuk a házat, mivel "fejlesztési terület" az önkormányzat már 2002 óta ígér mindent... Meg persze előtte rendesen ki kellene takarítani, amire jelenleg se időm, se pénzem, aztán megbízni egy ingatlanost, aki minimum 500-al lehúz (rossz földút van, tehát nem mindenki vállalja el).

-Nem hinném, hogy sok értelme lenne megfenyegetni az illetőt (még a végén felgyújtja a házat, vagy ilyesmi), viszont talán le lehetne fizetni, hogy költözzön máshová...

Mi a véleményetek?

2017. nov. 29. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem újítsátok fel lakhatóra és adjátok ki potom pénzért, ha lakik bent valaki csak nem költözik oda egy csövi.
2017. nov. 29. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Annyit mondok baromi ostobaság lenne a TE TULAJDONODBA TOLAKODÓ BUGRISNAK LELÉPÉSI STEXET FIZETNI . Mert hülye lenne kimenni és követelőzne , híre menne és minden csövi kitartatná veletek magát . Minden gond intézését vesztesre hozod ki magaddal szemben ? Tegyetek rácsokat ablakra masszív ajtóra heveder zárat . Oda be nem jut senki . Klasszul takarítsátok ki újítsátok fel normálisra majd privát hirdessétek meg és a yardnak is szóljatok mert a csövi rehabilitációját a szociális intézmények dolga intézni .
2017. nov. 29. 13:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Apám nővére lakott ott, 1998-ig, azóta évente egyszer megnézzük - bebetonozott, 20-as négyzetvas rácsok vannak, eddig soha semmi gond nem volt. Csak hát azért kell egy lakat, és a jelek szerint az a gyenge pont (behegeszteném a rácsot, de nincs áram).

Az a baj, hogy a város szélén van - kerékvájatos sáros földút, víz, villany nincs (önkormányzat 2002 óta csak ígéri - 300 méterre már luxusingatlanok vannak).

Ilyen feltételekkel, illetve hogy nem lehet ott aludni (mármint én nem aludnék bogarak, patkányok, és más kisállatok között, mert ennyi idő alatt minden beköltözött) lehetetlen a komolyabb felújítás.

Eladás szintén problémás - vízzel, villannyal, aszfalt úttal, kis felújítással lenne 10 millió - jelenleg meg max. 3-5...

Gondoltam, hogy a fizetés amolyan kölcsönön becsületbeli megállapodás, és néhány ezerből el lehet intézni... Persze benne van a pakliban, hogy nem megy el, vagy elmegy, de szól a haverjainak...

Nem tudom, valami jó ötlet kell.

2017. nov. 29. 13:37
 4/5 csatrad ***** válasza:

ha 15 eve sikerult az allamnak elhessegetnie, es meg egy csoves is semmibe vesz... :)

szerintem igyal meg egy energia italt, egyel meg egy csokit es rugjal bele a foldbe es amig faj addig pro alj meg tokot noveszteni.

aztan tudni fogod mi a teendo, ha megsem akkor csak vonaglodj tovabb a taplaleklanc ALATT!

2017. nov. 29. 14:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Az utolsó biztos nagyvállalkozó, látszik az üzleti érzéke :)

Ha az önkormányzat "ígéri" az utat, villanyt, stb. de nincs rá pénz, na az ellen semmit sem tehetsz.

Az illetővel meg nem találkoztam, és így elég nehéz bármit csinálni, így javaslatokat várok.

2017. nov. 29. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!