Kitehetjük az utcára a házunkba beköltözött hajléktalant?
Figyelt kérdés
Férjem és sógorom nevén van gy családi ház. Ebben lakott az édesapjuk (haszoonélvezeti joga volt), illetve befogadott egy hajléktalant. A hajléktalan nem ide hanem egy tanyára volt bejelentkezve. Apósom meghalt, a házat pedig eladtuk. Viszont a hajléktalan nem akar kiköltözni, és azzal fenyegetőzik, , hogy feljelent minket, mert nem tehetjük ki. Mihez van joga?2013. szept. 16. 17:09
1/2 anonim válasza:
Miután semmi köze a házhoz és nem ti fogadtátok be tehát nem bérlő eltartott stb. szerintem kirakhatjátok de nem vagyok jogász.
A fejéhez verhetnétek, hogy rosszhiszemű házfoglaló, engedélyetek nélkül bitorolja, rongálja a házat, birtokháborító ti is kihívhatnátok rá a rendőrséget.
Egyébként meg ha már eladtátok a házat akkor nem az új tulaj gondja lenne ez? Miután van bejelentett lakcíme úgy tudom ilyen esetben nem ugathat mert törvény szerint van hol laknia és, hogy a valóságban más a helyzet az más tészta az igazság meg a jog nem mindig fedi egymást.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Elvileg 30.-án kell átadjuk a kulcsokat, addig ki kellenne tennünk valahogy, hiszen az új tulaj nem vele együtt vette meg a házat :)
2013. szept. 16. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!