Ha a holdon álló ürhajós egy kis tárgyat, mondjuk egy tollat leejt, akkor mi történik azzal a tárggyal?
Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 16:34
11/18 anonim válasza:
az oroszok ceruzát vittek, és tudod ki volt eötvös loránd!
12/18 A kérdező kommentje:
hát ja, mivel nem vagyok eltés, ezért kapisgálom, hogy mit vizsgált eötvös-ingával, mi volt a ketyere müködési elve, és mitöl lett annyira világszám.ezenkivül még azt is tudom, hogy sok hegyet megmászott Eötvös Lóránd stb.
2010. máj. 26. 22:03
13/18 anonim válasza:
Ha például madártollat ejt le, akkor a madártoll szokatlanul gyorsan fog lefelé mozogni, mivel nincs légellenállás a Holdon.
14/18 A kérdező kommentje:
igen, az egyik apollo küldetésen el is játszották a kamerának, hogy a kalapács és a toll ugyanakkora gyorsulással indul meg a holdfelszin felé, és egyszerre is érnek le.
2010. máj. 26. 22:15
15/18 anonim válasza:
Látod ezt nem láttam. De elképzeltem.
16/18 A kérdező kommentje:
hát igen, ha nem tanitanák középiskolában rettenetesen rossz példákon keresztül a tömegvonzást, akkor több embernek is triviális lenne, hogy mizu. de mikor a "szánkó huzz a kezed a kezed huzza a szánkót" féle elmebeteg példával adják elö a hatás ellenhatás törvényét, akkor csodálkoznak, hogy sok a buta! érted? belekeverik rögtön a surlódást, sőt a nyugalmi és mozgásbeli surlodási ellenállást egyszerre, hogy ne értsék a kis buksik (én sem értettem annakidején)
2010. máj. 26. 22:19
17/18 anonim válasza:
kis pontositás, hogy nem a tátk-osok voltak az eltén, hanem a bölcsészek, a tátk épülete a ttk-val és az ik-val közös, ez a muzeum körúton volt a bölcsészek között, mindenesetre az eredmény persze gyászos
18/18 A kérdező kommentje:
a lágymányosi elte campuson nem is jellemzöek az olyan 30 éves levelezötagozatos hobbijogász anyukák, mint a BTK-n! most mit várnak el attol a szerencsétlentöl? magolni nem nagy cucc, meg kiöltözve illegetve-billegetve kikönyörögni a kettest a tanártól.
2010. máj. 27. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!