Megölheti magát az alkoholizálással?
Az "apám"(szerencsére nem vérszerinti) mostanában(2-3 hónapja) rengeteg alkoholt fogyaszt,mindennap többször is iszik,csak néha van olyan,hogy nem megy el a kocsmába).Volt már olyan,hogy mentem el a nappali előtt,és ő meg a földről kelt fel éppen,de persze előtte már fél órát feküdt ott,és mielőtt lefeküdt volna,a zsebéből kiesett a sok aprója meg a könyveket sikerült ledönteni a padlóra.És hát igen-anyukám csak panaszkodott,sírt.De erőt vettünk magunkon,és beszéltünk vele.Sajnos ez semmit sem használt,3 hét elteltével ugyanúgy elkezdett inni.Sérga a feje,a mozgása eléggé furcsa és összerendezetlen,már szerintem a mája és a veséje sincs rendben.
Mit tehetnénk mi(anya és én),hogy rendes ember váljon belőle és ne utálja ki a falu?
Kérdezzetek rá, hogy miért választotta az alkoholt helyettetek!
Ha még csak 3 hónapja tart ez az állapot, talán nincs veszve semmi.
Biztos, hogy történt vele valami, amit nem tud feldolgozni.
Az én vérszerinti apám, azóta alkoholista, amióta egy balesetben elvesztette az első feleségét, akivel mindössze 3 évig élhetett házasságban. Ennek már több, mint 30 éve.
Nem lehet ebbe olyan könnyen belehalni.
Az alkohol egyre agresszívabbá, és butává teszi a rabjait.
Azt írtad, hogy 2-3 hónapja iszik, de ezek szerint, már régebben is voltak problémái az alkohollal.
Nem értem, hogy anyukád hogy bírja.
Talán fogd fel úgy a dolgot, hogy csak egy idegen.
Nehezen bírja!!!Szegénybe ma is lelket kellett önteni..merthát eléggé gáz volt a helyzet ma is.
Mikor kiderült,hogy ivott,utána 1,5 órájára elmentem a szomszédhoz,mertmár nem bírtam idegekkel a helyzetet.:S
Szívesen mennék koleszba,de nem engedi anyám...akkor hogy meneküljek a helyzet elől,vagy mit tegyek,hogy ne lássam sokat az állítólagos apámat??Akihez jelzem...semmi közöm nincsen..
Igen, ismerős a helyzet.
Én is sokszor menekültem el otthonról, apám miatt.
Én azt tanácsolom, keresd fel a GYIVI-t, ők talán tudnak valamit segíteni. Talán beszélnek anyukáddal, hogy engedjen el egy koleszba.
Ne tedd tönkre magad 2 "idegen" ember miatt, még akkor sem, ha úgy érzed, az egyiküket szereted!
Írhatnék még mást is, de nem akarlak mégjobban elkeseríteni.
Próbáld meg külső szemlélőként figyelni ezt a 2 embert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!