Ki az idősebb, öregebb?
Tegyük fel, István 1800-1815 között élt, tehát 15 évesen meghalt. Géza pedig 1900-1990 között, tehát 90 évesen hunyt el. Én úgy gondolom, hogy István az öregebb, de Géza az idősebb. Kinek mi erről a véleménye?
Másik kérdésem; ha a nagybácsi fiatalabb, mint az unokaöccse, akkor is nagybácsinak kell mondani?
Nem az számít hány évet élt,hanem hog, mikor született.Az egyik testvérem csecsemőként halt meg,mégis ő az idősebb/őregebb,mert 5 évvel előttem született.
Igen,hivatalosan akkor is nagybácsi ha az unokaöccs idősebb.
Szerintem az idösebb az az öregebb egy szebb kifejezese, de lenyegeben ugyanazt jelentik. En ugy mondanam Istvan regebben elt mint Geza.
A nagybacsi egy rokonsagi fokot jelöl, kortol függetlenül.
Istenem :)
István és Géza közül egyik sem idősebb vagy öregebb, mert már nem élnek.
István előbb született, és fiatalabb korában halt meg.
Akkor is nagybácsi. A rokonsági besorolás nem életkortól függ. Kivétel a testvéreknél (nővér, húg...)
Köszönöm a válaszokat, ezen vitatkoztunk ebéd közben.
Igazából azt nem értem, hogy családi kapcsolatok-családfa kategóriából miért tették át az egyéb kérdések-egyéb kérdésekbe. Így már nincs is annyira szem előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!